27.10.2020.

18:12

Foto:

Srbija

VIŠE OD PRAZNIH REČI: Memorandumom o saradnji Kikinda i Novi Bečej UČVRSTILI DOBRE VEZE!

Potpisivanjem ovog dokumenta, privredni i turistički potencijali Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej od danas će biti vidljiviji i ojačani zajedničkim radom na njihovom osnaživanju.

Memorandum o saradnji potpisan je u zgradi Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Novi Bečej u želji da se učvrste veze između dve susedne jedinice lokalne samouprave i da se uspostavi
saradnja na osnovu konkretnih zajedničkih projekata. Sporazumom je, između ostalog, predviđeno
da će se Kikinda i Novi Bečej zalagati za dalje jačanje prijateljstva, pri čemu će unapređivati saradnju od obostrane koristi na svim područjima koja su od interesa za njihove građane. 

Informer

 

- U pitanju je ostvarivanje turističke, društvene, komunalne i bilo koje druge saradnje koja bude neophodna potpisnicima sporazuma. Nakon potpisivanja sporazuma, uslediće formiranje radnih grupa koje će početi sa izradom raznih dokumenata.

Informer

 

Ono što Opštinu Novi Bečej u ovom trenutku interesuje i želi podršku Grada Kikinde nije samo saradnja za zajedničko konkurisanja na projektima, već i saradnja na poslovima komunalnih delatnosti, rada inspekcijskih sužbi i dopunjavanje u svim oblastima kojima se bavi jedna lokalna samouprava, a koje su gradu i opštini potrebne-rekao je Saša Maksimović,predsednik Opštine Novi Bečej.

Informer

 

Gradovi će, prema memorandumu, intenzivirati saradnju na svim nivoima i razmenjivati informacije, iskustva i projekte iz različitih oblasti, a posebno promocije turizma i kulture, privrede, sa akcentom na oblast sporta i sportskih manifestacija.

- Siguran sam da jeovo prvi korak ka dobroj saradnji dve susedne lokalne samouprave koje imaju mnogo toga zajedničkog, a verujem da ćemo biti primer i za druge sredine u Srbiji. Naš cilj je da dopunjujemo jedni druge, a ne da budemo rivali i da zajednički nastupamo i prema stranim investitorima, ali i domaćim ministarstvima , kako bi život građana Kikinde i Novog Bečeja bio kvalitetniji.

Informer

Saša Maksimović i Nikola Lukač, Novi Bečej i Kikinda

Ovaj memorandum otvoriće vrata drugim sporazumima iz raznih oblasti. Jedan od prvih
biće usmeren ka komunalnoj delatnosti između JP „Kikinda“ i lokalne samouprave Novi Bečej,
pogotovo iz oblasti zoohigijene. U nekom narednom periodu konkretizovaćemo saradnju da u Novom
Bečeju mogu da deluju i komunalne inspekcijske službe iz Kikinde.

Kada su u pitanju velike turističke i sportske manifestacije po kojima smo poznati, s obzirom da epidemiološka situacija sada ne dozvoljava takva okupljanja, ostavićemo mogućnost da i na tom polju kvalitetno sarađujemo-istakao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Dvorac Heterlend u zajedničkoj turističkoj ponudi

Projekat na rekonstrukciji dvorca Heterlend u Bočaru koji će biti završen početkom naredne godine,
ima potencijal da bude motor razvoja ne samo Bočara i Novog Bečeja, nego i turizma Grada Kikinde.

Informer

Heterlend

- Bočar koji pripada Opštini Novi Bečej udaljen je 7 kilometara od Kikinde, a na oko 30 kilometara je od Novog Bečeja. Kroz turizam je zajednički nastup mnogo jači kada se pojave dve opštine ili grada, nego kada radi svako pojedinačno. Kao mala opština i grad možemo da ojačamo samo udruživanjem i osnaživanjem međuopštinske saradnje i budemo primer drugima-istakao je Maksimović.