29.10.2020.

15:25

Foto:

Srbija

POD PRETNJOM KORONA VIRUSA: U Boru otkazana sednica lokalnog parlamenta, RASTE BROJ ZARAŽENIH

Na konferenciji za novinare održanoj ovim povodim dr Javorka Stankulić epidemiolog Borskog Doma zdravlja kazala je da je među novoobolelima sedam pacijenata muškog pola i osam ženskog i to najviše u starosnoj dobi od 4o do 49 godina. Među njima je i osamnaestogodišnji učenik jedne Borske srednje škole.

,, Uglavnom se radi o porodičnim kontaktima pa je tako i bilo za očekivati da kada je u porodici jedna inficirana osoba i ostali po primetnim simptomima budu pozitivni na virus COVID 19. Ozbiljnost situacije nije shvaćena kao ni naši stalni apeli o poštovanju mera i izričitom akcentu na nošenje zaštitinih maski. Već su pored obolelog u kući živeli normalno i nisu nosili zaštitnu opremu, kaže dr Stankulić.

Informer

 

Poslednjih dana primetan je i porast broja javljanja u covid ambulantu na dnevnom nivou a među inficiranim Boranima virusom korona dosta je slučajeva sa simptomima i nalazima na plućima.

Ukoliko se ovakav negativan trend porasta obolelih od korona virusa u Boru nastavi i dalje , biće predloženo pooštravanje antiepidemioloških mera, istakla je dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja u Boru na konferenciji za novinare.

Informer

 

Situacija u Majdanpku kada je virus COVID 19 za sada je potpuno pod kontrolom . Po rečima direktora Majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića, do skora na području ove Opštine od početka takozvanog trećeg talasa korone u Srbiji , nije zabeležen ni jedan slučaj.

Poslednjih desetak dana samo je jedan aktivan slučaj na virusa COVID 19 i jedana registrovana pneumonija pluća.