02.11.2020.

17:39

Foto:

Srbija

(FOTO/VIDEO) POMOĆ JE STIGLA U PRVI ČAS: Na licu majke Ane zaigrao je osmeh, Darko je ipak DOBIO ROĐENDANSKU TORTU

Večita borba sa dva bolesna deteta, nemaština, gotovo su svakodnevica ove porodice, međutim majka Ana koja takođe nije dobrog zdravstvenog stanja, kaže da zbog njih dvojice mora da izdrži sve i da su joj njih dvojica glavni motiv pokretač u životu.

- Suprug je radio u Fabrici bakarnih cevi, ali je sa 40 godina radog staža i umanjenjem otišao u penziju. Ja zbog bolesti Darka, kasnije i Nikole nikada nisam radila već brinula o njima i kući.

Informer

 

Stariji sin, Darko se razboleo još kao mali, bio je osnovac i tada mu je 1991 .godine operisan tumor na mozgu. Bile su male šanse za njegov dalji život, međutim mi smo verovali i borili se kako smo znali i umeli i evo uspeli smo da smo danas svi na okupu. Istina nemamo mnogo štošta ali bitno
da mi deca ne gladuju i da smo svi na okupu.

Živimo od suprugovih 30 hiljada i ono što Darku sleduje kao pomoć za tuđu negu. Nekako izlazimo na kraj. Suprug pomaže i radi gde god može i kad ga ko pozove, ali i on je bolestan. Nažalost, Nikola je posle Darkove operacije popustio sa živcima, jer su nas tada snalazile razne situacije koje su izazivale velike stresove što se najviše kod njega kasnije odrazilo, ali u međuvremenu je i operisao kičmu.

Završio je srednju školu, nema zaposlenja. Ne bi mogao on ništa posebno da radi zbog prirode bolesti ali verujte, oni su se odvojili od sveta, nemaju drugove drugarice, jednostavno su izopšteni iz društva i to me najviše boli, kroz suze za Informer ističe Ana. 

Informer

 

Ona kaže da je zamenica predsednika Opštine Majdanpek Elvira Jovanović, kojoj se obratila za pomoć, baš danas došla da ih poseti i Darku nenadano donela rođendansku tortu koju Ana zbog mnogo drugih izdataka nije imala para da kupi niti pripremi.

- Ova porodica mi se obratila pre par dana i iznela svoje probleme. Smatram da je to naša obaveza kao lokalna samouprava da moramo da saslušamo svakog našeg građanina i da ukoliko je to u našoj moći pomognemo. Ovi ljudi imaju dosata muka, pa ovu malu pažnju koju sam im ukazala donevši pakete sa osnovnim životnim namirnicama, koji će im značiti neko vreme je malo za njih, ali pomoći će da se prebrodi neko vreme.

Ovo nema nikakve veze sa bilo kakvom kampanjom, lično sam želela Darka da obradujem rođendanskom tortom i da ga posetim za rođendan jer sam i sama majka troje dece i znam šta to njima znači.

Informer

 

Ono što ću prvo uraditi razgovaraću sa svim relevantnim ustanovama u gradu kako i na koji način da se porodici Trajilović pomogne da se Nikola uposli i olakša roditeljima. Samim tim i sebe dovede u poziciju korisnog građanina ove zemlje. To je moto kojim se vodi i naš predsednik Republike Aleksandar Vučić pa njegov primer trebalo bi da slede svi. Jer je saosećajan čovek ima dušu i razumevanja za svoje građane, kaže zamenica predsednika Opštine Majdanpek Elvira
Jovanović.

Nedavno su Trajilovići koliko toliko uspeli da sopstvenim sredstvima i radom malo da urede trošnu porodičnu kuću u kojoj žive, jer kako Ana kaže staću kad me više ne bude, makar da imaju skroman dom. Samo da nas zdravlje još malo posluži da im pomognemo.

Informer

 

U opuštenom razgovoru nam je ispričala da je i mlađeg Nikolu kasno dobila, jer je to bila prvenstveno Darkova želja nakon uspele operacije tumora.

- U bolnici u Beogradu sam ga pitala nakon operacije šta mama da ti kupi jer si bio dobar? Odgovorio mi je onako mali, želim brata ili sestru da se igram… i ispunila sam obećanje kao i uvek. Za njih živim i tako će biti dok mogu da dišem, napominje ova hrabra žena.

Osmesi na licu Darka i Nikole iz Debelog Luga govore više od svake izgovorene reči. Ova poseta im je bila tračak nade da dolaze bolji dani i da su glavne životne bitke dobili. Sve ovo što sledi, je dar sa neba.