16.11.2020.

17:59

Foto:

Srbija

U BORU PROSLAVLJEN ĐURĐIC: Bez svetkovanja i gostiju, ali s verom u srcu u bolje dane I POBEDU NAD KORONOM

Slava je obeležena skromno, bez svetkovanja i bez gostiju, iskreno nadajući se da će se već naredne godine pobedom nad ovim opakim virusom slaviti kao i svake dosadašnje, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Okupljeni u zajedničkoj molitvi, predsednik Opštine Bor , Predsednik Skupštine i sveštenstvo Hrama Svetog Georgija u Boru, obavli su čin lomljenja salvskog kolača nakon čega je gradonačelnik Milikić svim

Boranima čestitao slavu istakavši da je u ovim izazovnim vremenima veoma bitno da se svi zajedno okrenemo jedni drugima i tako pokažemo međusobno razumevanje i poštovanje.

,, Borani su uvek dosada bili dosledni i umeli da pokažu brigu i razumevanje kao i da umeju da čuvaju jedni druge kada je to najteže.

Informer

 

Danas kada se suočavamo sa virusom korona koji kosi ceo svet , ne samo našu zemlju i naš grad i Opštinu , u svim izazovima koje on nosi , pravo je vreme da pokazemu brigu jedni prema drugima i poštovanje koje posedujemo. Grad Bor će i nadalje nastaviti da se bavi razvojem na svim nivoima i podizanjem kvaliteta života naših sugrađana.

Na ovaj, za nas veoma bitan dan , Slavu grada Bora, moja molba upućena je svim građanima da budemo odgovorni , poštujemo sve propisane mere i time sačuvamo živote svoje i svojih najbbližih, istako je gradonačelnik Aleksandar Milikić,

Starešina Borske crkve, otac Radoje Mijović, preneo je Balgoslov i pozdrave Preosveštenstva Eposkopa Timočkog, Gospodina Iliriona, rukovodstvu Gradske uprave kao i svim građanima Borske Opštine, izrazivši nadu da će se sledeće kao i svake naredne godine ovaj dan proslavljati kao i do sada u svečarskom tonu kako i dolikuje.