16.11.2020.

18:18

Foto:

Srbija

(FOTO) LALE SE SPREMILE ZA SNEŽNE PADAVINE: Mehanizacija, so i ljudstvo pripravni za hladnu vojvođansku zimu

Mehanizacija za rad na terenu je spremna, a pripljene su i dovoljne količine soli, za sada 70 tona, a u slučaju potrebe i više, poručili su iz Štaba zimske službe.
 

Zimska služba organizovana je za celo zimsko razdoblje, od 15. novembra 2020. do 31. marta 2021.
godine. Raspoloživa mehanizacija izvođača radova, kome je poveren posao održavanja puteva i
saobraćajnica u zimskom periodu, „Graditelj NS“, spremna je za sneg i poledicu. Radovi održavanja u zimskom periodu predstavljaju neophodne aktivnosti usmerene ka prohodnosti puteva i sigurno odvijanje saobraćaja uz upotrebu zimske opreme.

Informer

 

- Na raspolaganju su kamioni sa rotacionim i dva kamiona sa vučenim posipačima, jedno manje vozilo za ulice u gradu, naselja i zdravstvene ustanove, kao i grejder koji služi za čišćenje snega i raščišćavanje rastopina na vangradskim putevima i u gradu, rekao je Đorđe Klenanc, rukovodilac i član Štaba Zimske službe.

Informer

 

Pripremljena je dovoljna količina soli za prvi period koja iznosi 70 tona, a u zavisnosti od dinamike
potrošnje, nabavljaće se dodatne rezerve u slučaju vanrednih okolnosti i vremenskih nepogoda, kako bi intervencije mogle bez problema da se obavljaju, rekao je Miroslav Dučić, član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Informer

 

- Sve što je grad zahtevao je na raspolaganju. U obavezi smo da održavamo puteve prvog i drugog
prioriteta i obezbedimo njihovu prohodnost. Dužina puteva prvog prioriteta iznosi oko 90 kilometara, a drugog oko 30 kilometara. Ukoliko se javi potreba, Grad će izaći u susret i obezbediti prohodnost puteva i trećeg prioriteta, naglasio je Dučić.

Informer

 

Putevi prvog prioriteta su opštinske saobraćajnice koje spajaju grad sa mesnim zajednicama (Kikinda- Banatsko Veliko Selo, Nakovo-Banatsko Veliko Selo, Novi Kozarci-Rusko Selo, Bašaid-Bikač i put Kikinda-Banatska Topola), kao i oni u samom gradu, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje u zimskim uslovima i pristupi domovima zdravlja, bolnici, vatrogasnoj i policijskoj stanici, ali i tamo gde se nalaze najveći snabdevači osnovnih potrepština za građane. U puteve trećeg prioriteta spadaju nekategorizovani putevi.

Informer

 

Izveštavanje o stanju i prohodnosti puteva obavljaće se putem medija, ali i internet stranice Grada Kikinde i komunalnog JP „Kikinda“.