20.11.2020.

09:00

Foto:

Srbija

(VIDEO) NEOBIČAN SVET ĐORĐA VULIĆA: Iako su prirodni neprijatelji, kod njega u harmoniji žive BEBA PITON TER, GUŠTER I 50 KANARINACA!

To je učinio Đorđe Vulić iz Prokuplja koji na istom mestu, u svojoj kancelariji čuva guštera bradatu agamu, pitona i kanarince. Uz dva šarplaninca u dvorištu, može se reći da Vulić zaista „ne štedi“ na neobičnim životinjama i ljubavi prema njima.

Informer

 

Sve je krenulo nedavno, kada je rešio da kupi i čuva guštera, iako je godinama zaljubljenik u ptice.
Posle bradate agame, usledio je piton. I sada gmizavci i ptice žive u harmoniji u prostoru u kojem i
Vulić provodi dosta vremena, a to je njegova kancelarija.

Informer

 

- Moram da priznam da moja porodica nije bila oduševljena gušterom, a kada sam pomenuo zmiju, potpuno su me ignorisali. Tako sam rešio da ih smestim gde radim. Verujte, piton je mnogo manje zahtevan za čuvanje od guštera i mnogo miroljubiviji. Još uvek je beba, ali svakoga dana sve više raste. Zmije rastu po 1, 6 metara godišnje, pa očekujem da već na proleće Tera, kako se zvanično zove piton, dostigne preko 2, 5 metara- objašnjava Đorđe.

Informer

 

On dodaje da je teško legalno dobiti zmiju i dozvolu za čuvanje, ali da je njegova prevelika ljubav prema ovim životinjama urodila plodom.

- Vrlo su nežne i lake za čuvanje, jer ona jede samo jednog miša mesečno. Za razliku od guštera treba joj voda i posebna temperatura i samo na to treba da se pazi. Ima još jedan detalj koji je za njih važan, a to je da posle jela ne sme da se dira par dana i kada joj oči pobele, kao što je sada slučaj, to znači da se ljušti i tada ne treba da se dira.

Kako brzo raste, za par meseci koliko je imam ovo je drugi put da menja kožu- dodaje Vulić, koji je postao pravi stručnjak za gmizavce.

Informer

 

Pomalo neobično ovaj ambijent i dva terarijuma, popunjavaju i kanarinci. Njih je ukupno 50 i oni se savršeno uklapaju u prostor. Naravno, onima koji zakorače u ovu neobičnu kancelariju prvi put, nije lako da odvoje pogled od životinja, ali se ubzo svi naviknu.

- Zovu me ljudi, žele da drže Tera. Nikoga do sada nisam odbio, a verujte mi on je potpuno bezopasan. Ipak, kada je kod nekog drugog, a oseti moje prisustvo, odmah se okači za mene. Čuo sam da zmije osećaju bol i to sam i potvrdio, jer me je nedavno bolela kičma i on je krenuo od vrata i zaustavio se baš na bolno mesto- priča naš sagovornik.

Informer

 

Kod njega je sve podređeno životinjama, pa i u dvorištu ima dva šarplaninca, u kući psa i papagaja. Svet koji ga okružuje je neobičan, ali Vulić dokazuje da ništa nije nemoguće i da sa malo ljubavi, može da se stvori harmonija i oaza u kojoj neobično i nesvakidašnje postaje normalno i obično.

Tagovi: