23.11.2020.

07:15

Foto:

Srbija

OPREZ ZBOG SLABOG MRAZA, POLEDICE I MAGLE! AMSS: Vozite sporije!


Zato pri ovako promenljivom vremenu treba voziti sporije i opreznije.

Osim poledice, na putevima u planinskim predelima vozače očekuju zimski uslove vožnje zbog mestimično zaostalog snega na kolovozu, dok će magla i danas u jutarnjim i popodnevnim satima otežavati vožnju, koja pored otežane vidljivosti, dodatno stvara opasnost od proklizavanja vozila zato je potrebna sporija i pažljivija vožnja.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Nema zadržavanja vozila ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Batrovcima, Gradini i Kelebiji na izlazu iz zemlje čekaju oko sat vremena.

Putevi Srbije: Radovi na putevima, izmenjen režim saobraćaja

Putevi Srbije apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na auto-putu E-75, petlja Horgoš, do 30. novembra od 7 do 16 časova izvodiće se radovi na sanaciji u smeru od Subotice ka Novom Sadu.

Radovi se izvode u voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku.

Na putu Kneževići - Bela Zemlja - Užice (Mačkat), zbog radova na mostu "Sušica" na snazi će danas i sutra biti potpuna obustava saobraćaja.

Na auto-putu E-763, tunel Brančić, zbog radova na ispitivanju tunelskih cevi je zatvorena leva tunelska cev, do 27. novembra.

Na auto-putu E-75, Batajnička petlja, do 27. novembra od 7 do 17 č radiće se na vijaduktu, u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na prelazu Horgoš, na izlazu, oko 90 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.