23.11.2020.

16:08

Foto:

Srbija

KORONA U BRIŠUĆEM LETU: Uvedena vanredna situacija u još jednom srpskom gradu, RASTE BROJ HOSPITALIZOVANIH

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice od početka novembra do sada na Zlatiborskom okrugu je testirano 3.576 lica od čega je njih 1.525 bilo pozitivno. U tom period je Užicu od testiranih 998 građana korona virus potvrđen kod 426 osoba.

Informer

 

U Opštoj bolnici u Užicu smešteno je 165 pacijenata sa područja Zlatiborskog okruga, od čega je u Privremenoj kovid bolnici u kasarni njih 133. Na intenzivnoj nezi je 12 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru.

- Uočava se trend povećanja prijema pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje. Prema izveštaju Doma zdravlja Užice broj lica koja se javljaju u COVID ambulantu se povećava. Grad Užice karakteriše visok rizik od širenja respiratornih infekcija, koji je u slučaju korona virusa posebno izražen.

Informer

 

Donete mere najvećimb delom se odnose na mere koje treba da preduzmu organi uprave, ustanove i javna preduzeća kako bi se obezbedilo njihovo nesmetano funkcionisanje, kao i na angažovanje dodatnih sredstava da bi se predupredile teške posledice kovid infekcije.

Informer

dr Jelena Raković Radivojević

Gradski štab za sada nije propisivao posebne mere prema privrednim subjektima i građanima s obzirom da su mere Vlade Republike Srbije obuhvatne i za sada dovoljne – navela je gradonačelnica.