27.11.2020.

17:53

Foto:

Srbija

ANTI-KORONA EKSPRES: Kikindski odbornici zasedali pod krovom Sportske hale Jezero, BEZ MNOGO POLEMIKE DONELI VAŽNE ODLUKE

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i uz poštovanje svih mera zaštite, gotovo ekspresno i bez mnogo polemike, donete su važne odluke za funkcionisanje grada.

Pre ulaska u halu sportskog centra „Jezero“, odbornicima, članovima gradskog veća i direktorima
ustanova kulture i socijalne zaštite, merena je temperatura.

Informer

 

Za sat i po vremena, na propisanoj udaljenosti od dva metra i obaveznim maskama, na šestoj sednici donete su odluke i rešenja sadržane u 39 tačaka dnevnog reda. Usvojena jeprva izmena poslovanja komunalnog preduzeća, zatim izveštaji o radu kulturnih i javnih ustanova socijalne zaštite, kao i mesnih zajednica za prošlu godinu.

Prema usvojenoj odluci o prvoj izmeni i dopuni programa poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ Kikinda za 2020. godinu, ukupni prihodi komunalnog preduzeća, koji su planirani u iznosu od 490 miliona dinara, smanjeni su na 474 miliona i 500 hiljada dinara,dok se ukupni rashodi koji su planirani u iznosu od 484 miliona i 400 hiljada dinara promenjeni na 469 miliona i 730 hiljada dinara.

Informer

 

Prvom izmenom i dopunom programa poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ za tekuću godinu planirana dobit u iznosu od 5 miliona i 600 hiljada dinara, smanjena je na 4 miliona i 770 hiljada dinara.

Doneta je i odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Kikinde za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu. Prema izmeni odluke o taksi prevozu putnika, minimalna cena vožnje od dosadašnjih 160 dinara, povećana je na 180 dinara.

Informer

 

Imenovani su i novi članovi školskih odbora u pojedinim kikindskim osnovnim školama, a razrešeni stari kojima je istekao mandat.