08.12.2020.

16:30

Foto:

Srbija

DOSTA JE BILO NEIZVESNOSTI: Renata je posle devet godina dobila stalan posao, IZ ISTOG RAZLOGA RADOVALO SE JOŠ KOLEGA!

Čini se da nije bilo lepšeg kraja ove i početka naredne godine za vaspitačicu Renatu Ivetić iz Kikinde, samohranu majku desetogodišnjeg dečaka koji boluje od neizlečive bolesti očiju. Pored nje, još 43 koleginica i kolega dobilo je finansijsku sigurnost nakon 5 do 13 godina neizvesnosti i nadanja.

Za sve to vreme, kako kaže Renata koja je devet godina vaspitačica, nije je napuštala nada u bolje sutra, pa je ovaj dan dočekala uzbuđena, suznih očiju.

Informer

 

- Trenutno radim u vrtiću „Miki“, a na određeno vreme u predškolskoj ustanovi već devet godina. Samohrana sam majka i vest o stalnom zaposlenju me je mnogo obradovala. Ovo je veliki dan za mene. Rešila sam mnogo briga, da ne govorim da sam u strahu i zebnji čekala svaki avgust nadajući se da ću ostati da radim u vrtiću. Imam kredite, tako da mi je finansijska sigurnost pružila mirniji san, odahnula sam, verujte-iskrena je Renata.

Kada su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja stigle radosne vesti da posao na neodređeno vreme u PU „Dragoljub Udicki“ dobije 9 vaspitača, 4 stručnih saradnika, 2 medicinske sestre i 28 radnika sa nižom stručnom spremom, v.d. direktorica ove ustanove Kristina Drljić bila je presrećna i iznenađena.

- Posle trideset godina, ovo je prvi put da smo dobili saglasnost da u jednom trenutku zaposlimo 44 radnika. Obezbedili smo egzistenciju i usrećili 44 porodice u situaciji kada je tako nešto veoma teško i gotovo nezamislivo- rekla je Drljić.

Informer

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da će se 7. Decembar ove godine dugo pamtiti po dobrom, pre svega za zaposlene u predškolskoj ustanovi i njihovu poslovnu karijeru.

- Četrdeset i četvoro naših sugrađana i sugrađanki dobilo je stalan posao koji obavljaju od srca. Ovo je značajan dan i za naš grad, ali i za PU „Dragoljub Udicki”. Kako smo i obećali, saradnja republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti, usmerena na rešavanju konkretnih problema naših sugrađana, dala je rezultate- izjavio je gradonačelnik Lukač.

Predsednica Gradskog saveta za obrazovanje, pokrajinska poslanica Stanislava Hrnjak pre par
godina bila je direktorica ove ustanove, zbog čega se prisetila dobrog rada i zalaganja celog
kolektiva.

Informer

 

- PU „Dragoljub Udicki” jedna je od najboljih vaspitnih ustanova ne samo u Vojvodini, nego i
šire. Prošlo je više od trideset godina da bi se dogodilo da se u jednom momentu raspiše
konkurs za toliki broj ljudi i da dobiju posao.

Iza nas su godine izazova u kojima smo radili da obezbedimo uslove na zavidnom nivou. Uloženo je na desetine miliona dinara-napomenula je Hrnjak i dodala da niko od zaposlenih neće ostati neraspoređen, a da će, kako je obećala, saradnja sa lokalnom samoupravom i pokrajinskom administracijom biti na visokom nivou.