09.12.2020.

10:28

Foto:

Srbija

ZRENJANINSKA DIKA: Najuspešnijim studentima i srednjoškolcima dodeljene SVETOSAVSKE STIPENDIJE

Informer

 

Pojedinačne godišnje stipendije iznose 100 hiljada dinara za studente i 50 hiljada dinara za srednkoškolce, koje će se, kao i do sada, dodeliti u deset mesečnih rata.

Ove godine na konkursu "Svetosavlja" učestvovalo je 40 studenata i srednjoškolaca sa teritorije grada Zrenjanina i opštine Žitište, a stipendije je dobilo osam najboljih studenata i petnaest učenika.

-  Želja „Svetosavlja“ je da ohrabri i pomogne školovanje talentovanih đaka i studenata iz porodica sa više dece, uz ideju da ukažemo na njihov položaj i potrebu da naše društvo više obrati pažnju na njih – naglasio je Dragan Vidaković, predsednik organizacije "Svetosavlje" iz Zrenjanina.

Dobitnici „Svetosavske stipendije“ su studenti u Novom Sadu,  Danilo Ćirić, Akademija umetnosti, Zorica Radanov i Anđela Jovanović, Filozofski fakultet, Aleksandra Jovanović, Pravni fakultet, kao i Jelena i Nemanja Stojanović, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin i Kristina i Katarina Bucu 

Ekonomski fakultet u Subotici. Andrija Janković, Aleksandar Radanov,  Milica i Luka Vukov, Teodora Jovanović, Anja Ivković, Milica Borić, Marija Ninković, Ljubica Živković, Viktor Mučaj, Sergej Grahovac, Katarina Ćorović Branislava i Katarina Jahura i Milica Čorokalo, su srednkoškolci, koji će u školskoj 2020/21. godini dobijati stipendiju "Svetosavlja".