09.12.2020.

14:13

Foto:

Srbija

(FOTO/VIDEO) PRVI SNEG (NI)JE IZNENADIO PUTARE: Na putevima kod Majdanpeka desetak centimetara nanosa, NA MIROČU DUPLO VIŠE

Sneg koji čitav dan intezivno pada aktivirao je svu mehanizaciju koju poseduje Javno preduzeće za puteve i građevinsko zemljište u Majdanpeku, zaduženo za održavanje gradskih saobraćajnica, javnih površina i stepeništa kao i lokalnih i nekategorisanih puteva.

Informer

 

- Od kako je sneg počeo da pada, naša mehanizacija za raščišćavanje gradskih ulica je na ternu. S obzirom na to da je očišćen i regionalan put prema Vlaolu, koji nam svake godine usled velikih padavina predstavlja problem, ovoga puta smo reagovali na vreme, tako da su svi putni pravci za sada prohodni. Na zalihama imamo dovoljne količine soli, negde oko 200 tona što je dovoljno za početak zimske sezone.

Informer

 

Mešavinu rizle i soli doprema nam Preduzeće za puteve Štrabak, i trenutno raspolažemo sa količinom od 20 kubika. Sva raspoloživa mehanizacija je potpuno ispravna, imamo i dovoljno ljudi, kaže Dejan Mladenović, v. d direktora Preduzeća za puteve u Majdanpeku.

Informer

 

On dodaje da ovo preduzeće ima i veoma dobru saradnju sa kineskom kompanijom Zi Đin, koja je uvek spremna da svojom mehanizacijom pritekne u pomoć ukoliko za to postoji potreba.

Inače, prvi sneg u Majdanpeku stvorio je naslage na putevima od destak santimetara, jedino je duplo veći u selu Miroč i na istoimenoj planini.