10.12.2020.

16:40

Foto:

Srbija

PRELOMILE VLASTI U BORU: Umesto za doček Nove godine, novac će dati medicinarima u kovid sistemu!

Trenutna aktelna epidemiološka situacija u ovom momentu nimalo nije jednostavna s obzirom na svakodnevno povećanje broja inficiranih građana na koronairus, pa je u fokusu razmišljanja nadležnih u lokalnoj samoupravi pronalaženje načina kako da se pandemija kao trenutno najveći problem suzbije, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

,,Mi smo vrlo odgovorni ljudi, svesni svega što je zadesilo našu Opštinu kao i čitavu Srbiju sa virusom COVID 19 , sa kojim se najviše bore naši zdravstveni radnici.

Zato smo i odlučili da ove godine neće biti dočeka Nove 2021. godine na Trgu organizovanog sredstvima iz budžeta Opštine, već intenzivno radimo na pronalazenje modela kako ovaj novac da usmerimo na pravu adresu.

A to su naši medicinski radnici u kovid sistemu, lekari, medicinske sestre, koji su to svakako zaslužili svojim požrtvovanim radom i nesebičnim zalaganjem da pomognu svakom grđaninu. Ovo bi bila jedna simbolična vrsta pomoći kao stimulacija i zahvalnost za sve što su do sada učinili i čine i dalje za svoje sugrađane.

Kao odgovorna lokalna samouprava radimo na pronalaženju načina da usmeravanje novca za ove potrebe svakako bude u zakonskim okvirima, istakao je predsedniik Opštine Bor Aleksandar Milikić i podsetio da će se za ove namene iz gadske kase izdvojiti 2 miliona dinara.