14.12.2020.

11:57

Foto:

Srbija

DR BOHUTSKI O KORONI U SUBOTICI: Situacija je nepovoljna, a još uvek nismo na vrhu epidemiološkog talasa!

U Subotici je u Kovid delu bolnice, na lečenju 193 pacijenta obolela od korone, a više od 2.560 je aktivno obolelih u Severno bačkom okrugu, u Bačkoj Topoli 223, a u Malom Iđošu 202.

- U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljen je 81 pregled, 27 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, a 20 pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju – kažu u subotičkoj bolnici.

Informer

 

U epidemiološkom izveštaju o situaciji kovid19 navodi se da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 193 pacijenata, u Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 19 pacijenata, a 15 na mehaničkoj ventilaciji.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje kažu da je registrovano 219 novih slučajeva infekcije, a od tog broja 115 samo tokom poslednja 24 sata.

- Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna i u Subotici, a još nismo na vrhu epidemiološkog talasa. Očekujemo još veći broj pozitivnih osoba, registrujemo svakog dana nove slučajeve obolelih, kaže epidemiolog ZZJZ Subotica dr Nebojša Bohucki.

Informer

 

Dr Gordana Krtinić epidemiolog u subotičkoj bolnici navodi, da je i utoj zdravsenoj ustanovi teška i gotovo kritična situacija.

- Imamo veći broj kovid pacijenata, u odnosu na broj onih koje otpuštamo kući, tri puta je je višeprimljenih, nego otpuštenih. Pacijentima pružamo maksimum, u svih šest kovid jedinica bolnice, iako je dosta zdravstvenih radnika u izolaciji, sva odeljenja su zbrinura -kaže dr Krtinić.