15.12.2020.

14:05

Foto:

Srbija

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Završni radovi u toku, ovaj velelepni objekat BIĆE PONOS GRADA (FOTO/VIDEO)

Ispred novoizgrađenog objekta sa 500 kreveta u poluintenzivnoj i intenzivnoj nezi, radi se kao u mravinjaku. Mašine zuje na sve strane, kako bi po planu ceo ovaj prostor sa prilazima iz centra Parunovca bili uredjeni.

Informer

 

Na ovom objektu, saznajemo na licu mesta, svakodnevno je u tri smene angažovano oko 650 građevinaca najrazličitijih struka. Svako radi svoj deo posla i uprkos velikoj gužvi na gradilištu kojim upravlja kompanija ,,Termomont”,, nema ni minut zastoja.

Parking prostor je završen, a privode se kraju i radovi na asfaltiranju saobraćajnica, pa se očekuje da kruševačka Kovid bolnica bude otvorena do 17. decembra.

Informer

 

Za građevinare je najveći izazov bio da za četiri meseca izgrade objekat od 11.500 kvadratnih metara za prijem životno ugroženih pacijenata iz Rasinskog, Raškog i Topličkog okruga.

Kruševačka kovid bolnica je, kažu građevinari, napravljena od armiranog betona i obložena je fasadnim panelima kamene vune debljine 15 centimetara.

Informer

 

Ova bolnica u Kruševcu biće pod ingerencijom Kliničkog centra Niš i u njoj će raditi 120 doktora medicine, 504 medicinske sestre i šest farmaceuta.

Informer

 

Na konkurs za ova radna mesta prijavilo se 220 lekara i vise od 550 medicinskih sestara. Očekuje se još otvaranje i prijem pacijenata.