16.12.2020.

11:34

Foto:

Srbija

VAKUF RAZDORA: Ovo je mesto u centru Novog Pazara, koje vernici drže u blokadi, DVE ISLAMSKE ZAJEDNICE NA NJEGA POLAŽU PRAVO!

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštio je da je plac na kojem Islamska zajednica Srbije gradi Islamski centar ustvari njihovo vlasništvo i da neće dozvoliti skrnavljenje vakufske imovine.

Informer

 

- Osuđujemo uzurpaciju i skrnavljenje vakufskog dobra "Mearif" koja je sastavni deo Velikog groblja. Nadležne službe Mešihata i novopazarskog medžlisa obratile su se građevinskoj inspekciji i policiji sa zahtevom da se zaustavi nelegalna gradnja na vakufskom dobru i da se vakuf zaštiti d daljeg ugrožavanja. Islamska zajednica sa svojim vernicima, kao što je to i ranije činila, preuzela je korake u zaštiti ovog vakufskog dobra, navodi Mešihat.

Informer

 

S druge strane, Islamska zajednica Srbije jos uvek se nije oglasila. U Srbiji postoje dve islamske zajednice. Jedna je Islamska zajednica u Srbiji, a druga nosi naziv Islamska zajednica Srbije. Prvom rukovodi Mevlud Dudić, a na čelu druge je Sead Nasufović.