24.12.2020.

18:06

Foto:

Srbija

ČARAPANI VELIKANE NE ZABORAVLJAJU: Tri kruševačke ulice poneće imena trojice SLAVNIH SUGRAĐANA

Predlozi Odluka o budžetu grada i Programu razvoja za narednu godinu – najvažnije su tačke Dnevnog reda 5. sednice Skupštine Skupštine grada Kruševca koja će, zbog epidemiološke situacije,  biti održana u petak u sali Bioskopa Kruševac.

Budžet Kruševca za narednu godinu , bez transfernih sredstava, projektovan je na 4 milijarde 640 miliona dinara od čega je oko milijadru i po planirano za investicije.

Očekuje se da tri ulice u Centru 3 na Starom Aerodromu ponesu imena novinara Miomira Harija Ristovića i glumaca Vlastimira Djuze Stojiljkovića i Miodraga Petrovića Čkalje.

Informer

 

Svi trojica su ostavili veliki pečat na Kruševac i okruženje iz bivše Jugoslavije. Miomir Hari Ristović (1938-2001) počeo je i radio kao i većina novinara. Učio je i znao da nauči druge. Govorio je :,, „Da li prase može uz banderu i odgovarao – ne može. A mačka, može „. Toliko o poslu kojim se bavio,,, zapisao je jedan njegov kruševački kolega sa lokalnog medija s kojim je dugo radio.

Informer

Đuza Stoiljković

Vlastimir Djuza Stojiljković (1929 - 2015) bio je srpski pozorišni, filmski, radio i TV glumac.

Miodrag Petrović Čkalja (1924-2003) je, takodje, srpski glumac i jedan od najistakinutijih komičara na teritoriji bivše Jugolosavije.

Informer

Miomir Hari Ristanović

Na prošloj sednici Skupštine Grada, potsećamo, u naselju Centar 3 na Starom Aerodromu, koje je u uzgradnji, piodići će se i veličanstven spomenik Knezu Lazaru Hrebeljanoviću.