24.12.2020.

18:19

Foto:

Srbija

RITAM EVROPE DRMA KIKINDU: Potpisan protokol o saradnji, potvrđeno učešće u NAJVEĆEM ZABAVNOM TV FORMATU STAROG KONTINENTA

Potpisom je potvrđeno učešće Kikinde u najvećem dečijem muzičkom televizijskom formatu ovoga tipa u Evropi.

Prvi put će se u televizijskom programu „Srbija u ritmu Evrope“ na Prvoj tv naći deca iz Kikinde koja će predstavljati svoj grad i jednu ambasadu zemalja Evrope, Izraela ili Australije. U muzičkom nadmetanju učestvuju deca i omladinci od 14 do 20 godina, a karakteristično je po tome što se peva na maternjim jezicima evropskih zemalja.

Informer

 

- Deca koja će prestavljati vaš grad pevaće na norveškom jeziku, s obzirom da je Narvik pobratimski grad sa Kikindom. Propozicije su takve da najviše 20 takmičara može da predstavlja jedan grad. Zvaničnici ambasade Kraljevine Noveške pomoći će predstavnicima da savladaju jezik i odaberu pesme koje odgovaraju njihovom senzibilitetu-rekao je direktor programa „Srbija u ritmu Evrope” Igor Karadarević.

Informer

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač podržao je decu i omladinu da se predstave i talentima po kojima je grad prepoznatljiv, u pesmi i plesu nastupe pred višemilionskim auditorijumom cele Evrope.

Informer

 

- Siguran sam da će naši predstavnici pokazati raskoš svog talenta na norveškom jeziku, ponosno predstavljati Kikindu i još jednom potvrditi dobru saradnju sa bratskim gradom Narvikom-rekao je Lukač.

Audicija u Kikindi biće održana u februaru naredne godine, uz poštovanje svi protvepidemijskih mera zaštite. Televizijski prenos takmičenja planiran je za septembar, a domaćin je grad Čačak, pobednik prethodnog ciklusa.