28.12.2020.

13:16

Foto:

Srbija

GRADONAČELNIK GRAČANICE SRĐAN POPOVIČ: Samo jedinstveni možemo opstati na svojim ognjištima, BUDIMO HRABRI I DOSLEDNI/VIDEO/

On je za Informer rekao da je 2020. godina bila veoma teška zbog pandemije koja je zadesila ceo svet i da je ponosan na to što su opštinske službe i volonteri uspeli da stignu do svake porodice. 

- Najponosniji smo na to što smo otpočeli da gradimo novo obdanište i što smo uspeli da dođemo do svakog našeg meštanina kada je to bilo najpotrebnije. Tokom ove epidemiološke situacije, naši volonteri i naše službe, bili su na visini zadatka. Imali smo dobru koordinaciju sa zdravstvenim i školskim sistemom, rekao je Popović.

Informer

 

On je dodao da je Gračanica veoma bitna opština za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Naš narod, i pored svega što nam se dešava, istrajava na ovim prostorima i pokazuje hrabost i želju da sačuva svoja ognjišta. Svakodnevno radimo na urbanističkim projektima jer samo tako možemo da napravimo atmosferu gde će naša omladina ostati ovde i planirati svoju budućnost. Nastavićemo još jače, radićemo na tome da Gračanica bude što lepša, rekao je Popović.

Informer

 

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović za Informer je rekao i da se ova lokalna samouprava trudi da, kroz saradnju sa svojom državom Srbijom, obezbedni dobre uslove za zdravstvo i školstvo.

- Pored toga, zbrinjavamo socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove, podižemo ekonomiju. Sve to je lakše kada imamo svoju državu iza sebe i sve nas raduje što naš predsednik Aleksandar Vučić vodi računa o tome i što se svakodnevno bori za naš narod na KIM, kazao je Popović.

Informer

 

On je svojim sugrađanima poručio da moraju biti solidarni i da je neophodno da „razumemo jedni druge.“

- Teška su vremena, moramo biti jedinstveni, solidarni i hrabri. Jedino tako možemo sebi garantovati opstanak na ovim prostorima, kazao je Popović. 

Informer

 

U 2020. godini u Gračanici je urađeno mnogo puteva, sportskih objekata, novih stanova i kuća koji su podeljeni mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim porodicama, izgrađeno je više znaćajnih infrastrukturnih i komunalnih projekata, pre svega dogradnja osnovne škole i izgradnja potpuno novog Srednjoškolskog centra. Ovo je samo deo onoga što je u Gračanici urađeno u godini koja je na isteku.