29.12.2020.

16:04

Foto:

Srbija

ZASVETLELA BAJKA U BANATSKOM VELIKOM SELU: Svi su se složili, najlepše je Brankino MALO NOVOGODIŠNJE CARSTVO/FOTO/VIDEO/

Kikindski prozori, terase i dvorišta bljesnuli su najlepšim sjajem pred novogodišnje i božićne praznike.

Zato ne čudi što je za prvi konkurs Odseka za poslove razvoja grada Kikinde za izbor najlepše ukrašenog doma, u tri kategorije, vladalo veliko interesovanje. Žiriju nije bilo lako da u velikoj konkurenciji izabere najlepše, a terasa i dom Branke Karanović posebno su se izdvojili, jer je pojedine ukrase sama pravila.

Informer

 

-Zadnjih deset godina ukrašavam ceo dom, a posebno terasu i dvorište. Neke novogodišnje ukrase sa suprugom pravim od stiropora, kao što je Sneško Belić, Deda Mraz, tri pingvina i kamin,koji našao mesto u dnevnom boravku. Tu su i medvedići na terasi kako čitaju knjigu-nabraja Branka u blještavom šarenilu ukrasa i boja, a pored muža u aranžiranju i ukrašavanju pomaže joj i ćerka od 4 godine.

Maštovito okićenim i uređenim životnim prostorom , stanovnici na severu Banta pokazali su da nisu klonuli duhom u vremenu pandemije. Naprotiv, kao da su se ljubav, mašta i trud pojačali da prkose teškim vremenima.

Informer

 

-Svi prijavljeni učesnici potrudili su se da u ovom vremenu iskušenja koje nas je zadesilo pruže i pokažu radost praznika. Cilj nam je bio da uradimo nešto što do sada nismo i ispostavilo se da je to bila dobra ideja, jer je vladalo veliko interesovanje. Vidi se da Kikinđani uživaju u ukrašavanju svojih domova, bilo je puno lepih ideja, uloženog truda i ljubavi. Svaka kuća odiše pozitivnom energijom, harmonijom i ljubavlju, a u selima je bilo sjajnih ideja i kod onih koji se nisu prijavili na konkurs.

Informer

 

Bilo nam je teško da odaberemo pobednika, pa smo gledali celokupni utisak, ideje i koliko truda je uloženo u ukrašavanje. Primetili smo i da građani svojom rukom prave divne ukrase, pa sledeće godine nameravamo da u konkurs uvrstimo i tu kategoriju. Ovo je samo početak, a korona nas je navela da razmišljamo u tom pravcu-kaže Marijana Mirkov iz Odseka za poslove razvoja grada.

U kategoriji najlepše ukrašen prozor, nagrađeni su: Dijana Ikić (Banatsko Veliko Selo), Branislava Krstin i Vladimir Radonić iz Kikinde. Najlepše ukrašenu terasu, posle Branke, imaju Slađana Perić i Tomislav Mandić iz Kikinde.

Informer

 

U izboru za najlepše uređeno dvorište pobednik je mokrinčanka Nera Kovačev, a iz istog mesta i Snežana Novakov . Treće mesto pripalo je Ljiljani Tadić iz Nakova. Svi učesnici konkursa dobili su zahvalice, a pobednici će biti prikladno nagrađeni.