04.01.2021.

15:14

Foto:

Srbija

ONE SU TIHI HEROJI, RUKA BEZ KOJE SE NE MOŽE: Svakog dana svoje živote izlažu opasnosti, a mi nismo ni SVESNI TOGA?!

Ona je higijeničar na Palijativnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, i sa svojim koleginicama od marta meseca radi u kovid sistemu i crvenoj zoni. 

Ove vredne žene održavaju sva kovid odeljenja prokupačke bolnice. Neprestano čiste i dezinfikuju sve prostorije, opremu i nikada nisu rekle da ne mogu više. 

- Ponekada pomognemo ono što možemo i medicinskim tehničarima. Znate, teško je kada gledate pacijente obolele od ovog virusa, a ne možete im pomoći. Zato se trudimo da ih barem ohrabrimo lepim pozdravom i osmehom. Vremenom strah se izgubio, a motiv da i dalje predano radimo je što vidimo da se svi trude da maksimalno sačuvaju zdravlje i živote pacijenata - dodaje Cekić, koja je jedna od četrnaest higijeničara u kovid sistemu. 

Informer

 

Ona za sada nije bila zaražena ovim virusom. Pored nje tu su Stanislava i Mirjana  Pavlović, Dragana Avramović, Ljilja Miladinović, Violeta Stevanović, Gordana Dimitrijević, Jelena Mićunović, Biljana Salević, Marija Kovačević, Vesna Stošić, Zorica Miladinović i šef higijeničara Danijela Pavlović.

Iskustva svih su ista, a ono što ih čini velikim je da su tihi heroji ove pandemije i vremena. One su tu ona najmanje vidljiva ruka, bez koje se ipak ne može.