11.01.2021.

23:35

Foto:

Srbija

NOVO RUHO DOMA ZA NAJSTARIJE U SOMBORU! Pri kraju rekonstrukcija Gerontološkog centra!

Zbog situacije sa koronavirusom gradevinska rekonstrukcija centra, ciji je kapacitet 350 stanara iz cele Srbije, prošla je nezapaženo, iako je rec o prvoj vecoj investiciji u objekat od njegovog otvaranja osamdesetih godina minulog veka.

- Po ukidanju vanrednog stanja nastavili smo sa radovima i sada imamo jedan koristan prostor gde su smešteni radni terapeut, berberin i ženski frizer, a u planu je otvaranje prijemne službe za socijalnog radnika. Konacno i naša B lamela sada ima lift koji omogucava ne samo lakši put korisnicima prema restoranu nego i jednostavniji transport sanitetskog materijala - kaže Zoran Drca, direktor ove ustanove, i naglašava da su radovi na povezivanju dve zgrade Doma penzionera finansirani iz pokrajinskog budžeta.

Znacajna sredstva za nove projekte Gerontološkog centra izdvojilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanjima, pa je proširen kapacitet restorana i nabavljena kompletna nova oprema za kuhinju i vešeraj.

Osim toga, u martu su završeni radovi na postavljanju ograde i video-nadzora oko objekta na Prvomajskom bulevaru, a u Domu za negu i stare osobe na Apatinskom putu posle prošlogodišnjeg požara okoncani su radovi na renoviranju stacionara.

Ovih dana završavaju se radovi na rekonstrukciji platoa i delu objekta na Prvomajskom bulevaru, kao i asfaltiranje prilaza za sanitetsko vozilo. Kako kaže direktor Zoran Drca, somborskom Gerontološkom centru predstoji potpuna rekonstrukcija smeštajnog dela, za ciju je izradu projektno-tehnicke dokumentacije sredstva obezbedila somborska lokalna samouprava iz gradskog budžeta.

- Tako ce se poboljšati uslovi stanovanja i života korisnika ustanove koja je od Ministarstva za rad dobila licencu za rad, kao i dozvolu za proširenje kapaciteta za dodatnih 50 mesta - dodaje Drca.