10.01.2021.

08:07

Foto:

Srbija

HITNO UPOZORENJE RHMZ, u jednom delu Srbije upaljen CRVENI METEOALARM! Danas i sutra obilne snežne padavine, led i kiša!

Obilnije padavine danas se očekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm, a tokom dana u višim predilima će doći do povećanja visine snega za oko 30 cm, ponegde i više, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm. Istovremeno, u nižim predelima na jugu sneg će mestimično prelaziti u kišu koja ce se ledtiti pri tlu.

Informer

U ponedeljak se očekuje manje padavina, ali će doći do daljeg povećanja visine snega, u nižim predelima na jugu sneg će povremeno prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

Vodostaji na Tamišu u manjem porastu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da će na Tamišu kod Jaše Tomić vodostaji biti u manjem porastu i da će dostići vrh talasa u toku dana.

Kod Sečnja se vrh talasa takođe očekuje tokom dana.

Vodostaji će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Prema prognozi za danas, biće oblačno sa snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo. U drugom delu dana sneg će na jugu zemlje ponegde prlaziti u kišu koja će se lediti pri tlu.

Informer

Više padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80mm. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepna.

Informer

U Beogradu danas oblačno sa snegom, uz formiranje na širem području grada i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od -1 do 1 stepen.

Informer

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u većini dana oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, značajnije u višim predelima. U ponedeljak na jugu ponegde i sa kišom koja će se lediti pri tlu.

Od utorka mestimično slab sneg. Samo se u petak očekuje umereno oblačno i suvo. Dnevna temperatura padu i biće u granicama proseka ili malo ispod proseka. 

Informer