11.01.2021.

17:28

Foto:

Srbija

PUTARI RADILI CELU NOĆ: Sneg nije iznenadio kikindsku Zimsku službu, BAČENE PRVE KOLIČINE SOLI/FOTO/

Putari u Kikindi spemno su dočekali prve snežne padavine. Na opštinske puteve prvog i drugog
prioriteta, tokom prethodne noći bačene su mešavine kamenog agregata i soli.

-Sinoć u 20 časova kikindska Zimska služba prvi put je intervenisala ove godine. Na teren su izašla
četiri vozila koja su pokrila puteve prvog i drugog prioriteta. Obuhvaćene su saobraćajnice Kikinda-
Veliko Banatsko Selo-Novi Kozarci-Ruslo Selo i Kikinda-Banatska Topola do državnog puta ka Bašaidu i potez od Bašaida ka Bikaču, kao i Nakovo-Banatsko Veliko Selo.

Informer

 

Tretirana je i neophodna putna infrastruktura u samom gradu, kao i prioritetna pristupnost puteva ka Opštoj bolnici, Vatrogasnoj službi, Policijskoj upravi i svim objektima od važnosti za funkcionisanje grada-rekao je Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Kako bi kolovozi bili prohodni i u narednom periodu i spremni za nove snežne padavine, Zimska služba nalazi se u prvom stepenu pripravnosti, a dežurne ekipe spremne su za intervencije od 20
časova do 8 sati ujutru. Putevi prvog prioriteta obuhvataju dužinu od oko 90 kilometara, dok je za
intervencije na kolovozima drugog reda potrebno obuhvatiti 30 kilometara.

Informer

 

-Tokom jučerašnje akcije potrošeno je 45 tona soli i 15 tona kamenog agregata. Na legeru je
konstantno stotinak tona sola koje se dopunjuju i u svakom momentu imamo ih dovoljno na
raspolaganju. Za prvi stepen pripravnosti angažovana su četiri vozila, a po potrebi biće aktivirano i više njih-istakao je Dučić.

U svakom trenutku na raspolaganju su kamioni sa rotacionim i dva kamiona sa vučenim posipačima,
jedno manje vozilo za ulice u gradu, naselja i zdravstvene ustanove, kao i grejder koji služi za čišćenje snega i raščišćavanje rastopina na vangradskim putevima i u gradu.

Informer

 

Zimsku službu je u jučerašnjoj prvoj akciji posetio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji se uverio u spremnost rada na terenu.

-Zimska služba je spremna, pripremljene su dovoljne količine soli i prateći vremensku prognozu moći ćemo da odgovorimo svim izazovima u narednom periodu. Radovi održavanja u zimskom periodu predstavljaju neophodne aktivnosti usmerene ka prohodnosti puteva i sigurno odvijanje saobraćaja uz upotrebu zimske opreme--rekao je Lukač.

Informer

 

Posao održavanja puteva i saobraćajnica u zimskom periodu poveren je firmi „Graditelj NS“. Zimska služba organizovana je za celo zimsko razdoblje, od 15. novembra 2020. do 31. marta 2021.