13.01.2021.

11:56

Foto:

Srbija

ĐUNIS NA UDARU POPLAVNOG TALASA: Obustavljen saobraćaj prema Nišu, evakuisana stoka, NADLEŽNE SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI

Dušan Todorović iz Odeljenja za vanredne situacije Grada Kruševca je za Informer potvrdio da se stanje prati iz minuta u minut. Sve nadležne sluzbe su u pripravnosti da, ako bude potrebno, pravovremeno reaguju.

- Saobraćaj na regionalnom putu Kruševbac- Niš, u Đunisu je obustavljen do daljnjega. Voda je poplavila veći deo polja i put i došla do domaćinstava, mada za sada nije ušla ni u jedno domaćinstvo.

Informer

 

Iz poplavljenog područja evakuisali smo stoku i merkamo situaciju. U svakom slučaju, u pripravnosti smo. Na drughim mestima za sada nekih većih problemka nema. Izjavio je za Informer Dušan Todorović.

Kako saznajemo, poplavni talas Južne Morave i Ribarske reke od jutros je u postepenoj stagnaciji, mada je i dalje u porastu nizvodno prema Aleksincu.

Gradonačelnica Palurović: Put otvaramo sutra ujutru

U Kruševcu i okolnim mestima situacija sa poplavama je stabilna, a put prema Nišu kod Ðunisa, koji je zbog izlivanja Južne Morave zatvoren, trebao bi uskoro da bude osposobljen za saobraćaj, poručila je danas gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

U naselju Ðunis voda je ušla u dvorišta 22 domaćinstva, u kojima živi 28 ljudi, a evakuacije nije bilo, kaže Palurović za Tanjug.

Ona je potvrdila da je put Kruševac- Niš od juče od 20 sati preventivno zatvoren za saobraćaj i istakla da se stanje na terenu prati, te da će put biti otvoren čim se proceni da je situacija bezbedna. Procenjuje da bi to moglo biti do sutra ujutru.