18.01.2021.

12:10

Foto:

Srbija

ZLATNIK SA GRBOM OPŠTINE ZA MALU ANDEU: U Velikom Gradištu ovako darivali prvorođenu bebu

Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište sa svojim saradnicima danas je priredio prijem za roditelje novoređene male Gradištanke iskazavši zadovoljstvo i sreću što se početak svake godine i blagdani u ovoj varoši na Dunavu obeleže jednom prinovom.

,, I ove godine drugog dana Božića dobili smo jedog malog novog sugrađanina. Mislim da za sve nas, posebno za roditelje nema veće sreće kada se rodi beba i kada dođe prinova u kuću, pogotovo na blagdan, rekao je gradonačelnik Velikog Gradišta Dragan Milić i podsetio da ova Opština izdvaja sredstva iz budžeta kao vid pomoći porodicama sa lošijim materjalnim statusom koja će im poslužiti u podizanju dece.

Informer

 

U to se ubraja besplatan vrtić za mališane, besplatna ishrana osnovaca u đačkim kuhinjama, prevoz srednjoškolaca koji ispunjavaju uslove ali i stipendija za studente. Za svako novorođeno dete porodicama sleduje po 10.000 dinara iz Opštinske kase za nabavku neophodne opreme za bebe.

,, Veoma sam ponosan i zadovoljan ako se ijedno dete u Velikom Gradištu rodilo zahvaljujući ovim stimulativnim merama i utoliko nam je zadovoljstvo veće jer smo novac iz budžeta Opštine usmerili na pravu stvar, ističe Dragan Milić i navodi da se u proseku godišnje u ovoj Opštini rodi oko stotinu mališna, a neretko i više njih.

Informer

 

Uz čestitike srećnim roditeljima Zori i Danijelu Jović Januški predsednik Milić je uručio pokon, bebi paket sa svom neophodnom opremom za negu male Andee ali i po ustaljenoj tradiciji zlatnik sa grbom Opštine.