04.02.2021.

17:57

Foto:

Srbija

POKLON ZA UČENIKE! Podeljeno 60 tablet računara u Gračanici /FOTO/

Popović je rekao da zbog epidemiološke situacije ove godine nije organizovana manifestacija „Savin đak“ ali da Gračanica nije zaboravila na učenike.

- Ulaganje u omladinu i nezaboravljanje uspeha naših učenika jedan je od prioriteta naše opštine. Nastojaćemo da i u budućnosti nagradimo naše učenike. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da organizujemo manifestaciuju „Savin đak“ i da ćemo nastaviti sa tom tradicijom, rekao je Popović.

Informer

Poklon za učenike

Direktorica Odeljenja za obrazovanje Brankica Nićić kazala je da je u sklopu manifestacije „Savin đak“ prošle godine četvorodnevnim putovanjem nagrađena grupa učenika, a da je ove godine ta nagrada zamenjena tablet računarima.

Grantovi za preduzetnice


Organizacija Help u saradnji sa opštinom Gračanica dodeliće u narednom periodu deset grantova u okviru programa „Žene preduzetnice u energetici“.

Memorandum o saradnji na ovom projektu potpisali su gradonačelnik Gračanice i predstavnik „Help“ organizacije Adem Sulejmani. 

Informer

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i direktora Odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović. Grantovi će iznositi oko 2.600 evra, a za sredstva se mogu prijaviti i žene koje tek započinju svoj posao, kao i one koje imaju više od 50 posto udela u vlasništvu preduzeća.

- Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika, vodimo se odabirom najboljih po uspehu i po takmičenjima koje su ostvarili u toku godine, kazala je Nićić.

Informer

Poklon za učenike

Opština Gračanica obezbedila je za decu osnovnih i srednjih škola ukupno 60 tablet računara kao pomoć u organizovanju i praćenju nastave.