05.02.2021.

14:13

Foto:

Srbija

EKSPLODIRAO GAS, A U ZGRADI NEMA DOVODA! U Užicu još utvrđuju ko je odgovoran ZA TEŠKU HAVARIJU U NASELJU KRČAGOVO

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je predistražni postupak protiv M. S., odgovornog lica u privrednom društvu “Užice gas”, a povod je eksplozija i požar, koji se dogodio 5. decembra prošle godine, u stanu u užičkom naselju Krčagovo.

Eksplozija se dogodila u stanu podstanarke Dragane Žeravčić u kome je živela sa sinom. Kada se vratila u stan nakon kupovine i upalila svetlo u kupatilu odjeknula je eksplozija, a zatim je došlo do požara.

Informer

 

Dragana je tada zadobila opekotine trećeg stepena i bila je na bolničkom lečenju u Beogradu. Više od mesec dana pre eksplozije stanari ove i obližnje dve zgrade su upozoravali da u hodnicima i u stanovima osećaju miris gasa. Pošto njihova zgrada nije gasifikovana sumnjali su da gas dolazi iz kanalizacije.

Nakon eksplozije sprovedena je opsežna istraga i utvrđeno je da je došlo do curenja gasa blizu objekta stare kasarne, koja je udaljena oko 150 m od zgrada.

Informer

 

U toku predistražnog postupka biće ispitivani svedoci i vršiće se veštačenje akreditovanih ustanova, nakon čega će se odlučiti o pokretanju krivičnog postupka.

Za sada se sumnja da je M.S. učinio teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno da kao odgovorno lice PD „Užice gas“ nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite prilikom distribucije prirodnog gasa.