11.02.2021.

19:57

Foto:

Srbija

OVAKO TO RADE KINEZI! Spektakularnim vatrometom dočekali GODINU BIVOLA!

Kinezi koji žive u Srbiji takođe proslavljaju ovaj praznik i današnji 11. februar je poseban dan za sve njih jer po kineskoj tradiciji i kineskom horoskopu, 2020. godna je godina pacova, počela je 25. janura 2020. godine i završava se 11. februara 2021. godine.  Doček Nove godine u Kini traje 15 dana i počinje sa prolećnim festivalom. To je jedan od najradosnijih praznika za sve Kineze.

Tako da su spektakularnim vatrometom koji je obasjavao nebo iznad Majdanpeka, večeras tačno u 18 sati svi kineski državaljani zaposleni u  Komapaniji ZiĐin u Majdanpeku dočekali svoju Novu kalendarsku 2021. godinu.

Informer

Kinezi u Majdanpeku uz vatromet dočekali novu godinu

Neki su se u to vreme našli na svojim radnim mestima u proizvodnim pogonima, neki su već otputovali svojim porodicama u rodnu Kinu, a jedan broj kineskih radnika Novu godinu dočekao je u svom restoranu u okviru preduzeća.

Kako smo saznali od zaposlenih u jednoj od kineskih radnji u Majdanpeku, svi su izgledi da će zbog pandemije sa koronavirusom Nova godina u Kini ovoga puta biti dočekana na malo drugačiji način, shodno prilikama. Uglavnom dosad je doček uvek organizovan u nekom od restorana ili u krugu porodice, kada se nakon svečane novogodišnje večere izlazilo na ulice, kojima prolaze velike povorke Kineza noseći papirnate zmajeve i svetleće lampione. Od tradicije se neće odustati ni ove godine, kažu kineski državljani u Majdanpeku i napominju da će milioni crvenih svetlećih lampiona poleteti u nebo, noseći pozitivne misli i želje kineskog naroda.

Informer