19.02.2021.

08:46

Foto:

Srbija

VOZAČI OPREZ! Kolovozi mokri, moguća poledica

Snega ima na putu Vladičin Han - Surdulica, kod petlje Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM, na Vlasinskom Jezeru ka granici sa Bugarskom, kao i na deonicima Davidovac - Sveta Petka, Sveta Petka - Trgovište i Predejane - Čukarka.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Kruševca, Novog Pazara, Vranja.

Ista je situacija i na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica i Vranja.

"Putevi Srbije" su upozorili da se kod Zaječara, na Ðerdapskoj magistrali u tunelima stvaraju ledenice i pored stalnih intervencija, savetuje se oprezna vožnja.

Učestali su odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je na Ðerdapskoj magistrali. Oprez u vožnji se savetuje na putu kod Požege, zbog mogućih osulina, odnosno kamenja na kolovozu.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Saobraćaj je zabranjen za šlepere i kamione sa prikolicom na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk) - Brezna - Goč i Kopaonik - Rudnica

Odrona ima na putnim pravcima Javor - Sjenica, Adrani - Kraljevo - Raška - Novi Pazar - Ribariće - državna granica sa Crnom Gorom (granični prelaz Mehov Krš), Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, Raška - administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Jarinje), Ribariće - administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Brnjak), Dojeviće - Pazarište - Tutin - Mehov krš i Biljanovac - Jošanička Banja.

Takođe, odrona ima i na putnim pravcima Kraljevo (Ratina) - Kraljevo (Kovanluk), Divljaka - Ivanjica - Javor, Ivanjica - Buk i Buk - Radočelo, Vučkovica - Ivanjica, Prilike - Katići - Jasenovo, Buk - Međurečje - Kumanica, Gornji Dubac - Luke - Ivanjica, Kumanica - Preko Brdo, Odvraćenica - Preko Brdo i Kumanica - Gleđica.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Kolovoz je vlažan i snega ima do pet centimetara na prilazu graničnim prelazima ka Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.