14.02.2021.

14:50

Foto:

Srbija

NA SELA NISU ZABORAVILI! Kikinda ulaže u sportsku i komunalnu infrastrukturu, FK "Kozara" dobija stadion!

Ukupna vrednost investicija za objekat budućeg sportskog centra koji se nalazi na delu FK „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu, procenjena je na oko 30 miliona dinara, dok je za završetak prve faze uloženo 8 miliona iz gradskog budžeta.

- Za ovu godinu obezbedićemo sredstva za njegov završetak, ne samo iz gradskog, nego i iz
pokrajinskog budžeta. Izdvajanje sredstava iz budžeta Grada Kikinde za unapređenje i razvoj sporta i omladine, apsolutni je prioriet lokalne samouprave u kontinuitetu, a Banatsko Veliko Selo vek je bilo rasadnik dobrih sportista, najpre fudbaler, a iznedrilo je i vrhunske rukometaše.

Informer

 

Zahvaljujem se brojnim privatnim firmama iz Kikinde koje izdvajaju sredstva za unapređenje sporta, što je pohvalno za fizičko i mentalno zdravlje omladine-naglasila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika sa kojim je zajedno obišla započete radove.

U drugoj fazi radova na sportskom objektu biće potrebno da se uloži još oko 20 miliona dinara, a
projekat za njegov dovršetak prilagodiće se i uskladiti sa namenjenim troškovima.

- FK „Kozara“ jedan je od najboljih sportskih kolektiva u Kikindi. Entuzijazam sportista koji traje dugi niz godina, upućuje na stvaranje još boljih uslove za trening, ali i prostorije kao što su svlačionice, službene kancelarije, teretane. Ulagaćemo u sportsku i komunalnu infrastrukturu u gradu i selima.

Informer

 

Rekonstruisaćemo ulice i otvoreni bazen u Banatskom Velkom Selu, kako bi uslovi za njegovo korišćenje u toku letnje sezone bili bolji. U dogovoru sa drugim predsednicima MZ i građanima, videćemo koji su prioriteti u svakom naseljenom mestu za ulaganje, od vrtića i škola do otvorenih terena-rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Informer

 

On je rekao da je Kikinda jedna od retkih lokalnih samouprava koja na dvema lokacijama ima
otvorene bazene koje posećuju i građani iz okolnih mesta, a prema podacima iz 2019. godine
zabeležen je veliki broj gostiju iz susedne Rumunije.

U dogovoru sa predsednikom MZ Banatsko Veliko Selo, Gojkom Rodićem, na bazenima će biti oplemenjen i poboljšan sadržaj, prilagođen prvenstveno potrebama dece.