20.02.2021.

16:42

Foto:

Srbija

ĐORĐE ZAUVEK OSTAO U SRCU KIKINĐANA! Uz suze i nevericu danima je trajao oproštaj od panonskog mornara!

Paljenjem sveća ispred pravoslavnog hrama Svetog Nikole i puštanjem nezaboravnih Đoletovih pesama, Kikinđani su se na dirljiv način danima opraštali od panonskog mornara.

Kostim večnog dečaka prerano je uzeo i ostavio neizbrisiv trag u pesmama i stihovima širom zemlje i regiona. Kikinđanima će Đorđe Balašević, blizak po mnogo čemu, a najviše po setnim kompozicijama u kojima je na jedinstven način oslikavao Vojvodinu i Banat, ostati u večnom pamćenju.

Informer

 

Treperile su sveće u društvu malog belog zeca, par mandarina i crvenih ruža ispred pravoslavne crkve, uz prisećanje na neponovljivog umetnika koji je punio do zadnjeg mesta koncerte u kikindskom Sportskom centru „Jezero“.

Od davnog 15. marta 2001. godine kada je u gradu na severu Banata nastupao poslednji put, a potom još jednom došao u duštvu porodice na prikazivanju njegovog filma „Kao rani mraz“ 2010. godine u Narodnom pozorištu, Kikinđani su ga željno očekivali da im pesmama oboji „Dane ludaje“ .

Informer

 

Na njihovu žalost, to se nikada nije desilo. Na inicijativu članova Fejsbuk grupe „Kikindski Korzo“ povodom iznenadnog Đoletovog odlaska okupili su se stari i neki novi klinci koji će upijati priču o širokoj, nepreglednoj kao banatska ravnica, prostoj duši slovenskoj, zaustavljenoj u koraku i snu.