11.02.2021.

15:14

Foto:

Srbija

KIKINDA IMA SVE! Na dobrom putu je da postane središte paralompijskog sporta, USKORO NIČE I SPORTSKI CENTAR

Blizini sala, terena i smeštaj u Omladinskom naselju Sportskog centra „Jezero“ dobre su predispozicije za stvaranje velikog centra paraolimijskog sporta. Na to su ukazali predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije koji su obišli sportske kapacitete Kikinde.

Zlatko Kesler, selektor paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu, navodi da je posebno značajno što u krugu od 500 metara Kikinda ima terene i smeštajni objekat.

Informer

Zlatko Kesler

- Potrebne su male izmene i prepravke u paviljonima za smeštaj sportista, a ima i onih koji su već prilagođeni za osobe sa lakšim invaliditetom. U salama, svlačionicama i toaletima potrebne su korekcije, a ostalo je sve prilagođeno i to daje šansu za jednu odličnu saradnju Sportskog centra „Jezero“ i Paraolimpijskog komiteta za budući dobar Paraolimpijski kamp za sve sportove-rekao je Kesler.

- U Srbiji još ne postoji objekat koji bi mogli da koriste paraolimpijci u svim sportovima, od sedeće
odbojke, košarke u kolicima, stonog tenisa do streličarstva. U najavi je rekonstrukcija atletskog
stadiona, što daje nadu za još jedan sport prilagođen paraolimpijcima-dodao je ovaj svetski i evropski paraolimpijski šampion u stonom tenisu.

Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, naglasio je da Kikinda u skorijoj
budućnosti može da postane centar velikog broja paraolimpijskih sportova, za šta se nada da će
dobiti podršku važnih institucija, jer , kako je rekao, država nije ostala samo „na tapšanju ramena“ paraolimpijcima, nego ih značajno podržava.

Informer

Zoran Mićović

- Da bi se došlo do vrhunskih rezultata, potrebno je stvoriti uslove za paraolimpijski sport, a Kikinda to upravo ima. Ovaj grad je za mene neverovatno otkrovenje. Na malom prostoru može da se skoncentriše ne samo kamp za pripreme, nego i za velika prvenstva, regionalna, otvorena, državna...

Čelni ljudi Grada imaju volju za tako nešto, a to možemo zajednički učiniti uz podršku raznih fondova, pokrajinskih i republičkih, ali i prekogranične saradnje i resornog ministarstva-rekao je Mićović.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Pecarski, najavio je da su u toku pripreme za rekontrukciju objekta u Omladinskom naselju gde će biti obezbeđene sobe po standardima propisanim za osobe sa invaliditetom.

Kikinda je nedavno bila domaćin državnog prvenstva u golbalu-sportske igre sa loptom, namenjene slepim i slabovidim osobama.