08.03.2021.

16:42

Foto:

Srbija

ONE SU NAŠI HEROJI! Čestitke ženama stubu odbrane KC Vojvodine u borbi protiv korone

– Već godinu dana, ceo svet se suočava sa pandemijom korona virusa. Tome se suprostavilo celo društvo, a na prvim linijama fronta bili su i još uvek tu stoje, zdravstveni radnici, među kojima je veliki broj žena.

U novosadskom Domu zdravlja, preko 200 žena uključeno je u ovaj proces. Neke od njih su angažovane u Kovid ambulanti, a neke rade u vakcinalnim centrima. Žene koje rade u crvenim Kovid zonama svakodnevno se bore za ljudske živote.

Balansiraju između privatnog života i borbe protiv virusa. One su naši heroji kojima se divimo i uvažavamo ih svih 365 dana u godini – izjavio je Stajić.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat je naglasio da u toj ustanovi radi 1600 zaposlenih, od toga 1328 žena koje čine stub te zdravstvene ustanove. On je ženama u zdravstvenom sistemu poželeo manje posla u narednom periodu i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju.

Kako su najavili čelnici zdravstva u Novom Sadu, na Novosadskom sajmu danas će biti vakcinisano tri hiljade građana, a planirano je da, do kraja nedelje, ukupno bude vakcinisano oko 100 hiljada Novosađana.