15.03.2021.

07:31

Foto:

Srbija

STANJE NA PUTEVIMA: Oprez zbog kiše i smanjene vidljivosti, u pojedinim delovima zemlje može doći do stvaranja snežnog pokrivača!


Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Batrovcima, gde teretna vozila na izlazu čekaju 120 minuta.

Oprez zbog povećanja snežnog pokrivača u nekim delovima Srbije

Prema prognozi RHMZ, danas se u toku dana, očekuje stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača u pojedinim delovima Srbije, pa se vozačima savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu, saopšteno je iz JP ''''Putevi Srbije''''.

U saopštenju se navodi da se očekuje stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći između ponedeljka i utorka i u brdsko-planinskim predelima jugoistočne Srbije.

U tim delovima zemlje se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 cm, dok će se u nižim predelima ponegde formirati manji snežni pokrivač.