18.03.2021.

16:33

Foto:

Srbija

ŠABAC SE DIČI NAJVEĆOM INDUSTRIJSKOM ZONOM U SRBIJI! Na više od 600 hektara posluje rekordnih 35 kompanija

Izgradnjom puta Ruma-Šabac-Loznica, stvoriće se još povoljniji uslovi za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, a industrijska zona konačno zaživeti u punom potencijalu.

U severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu trenutno posluje 35 kompanija. Na 600 hektara, skoro polovina zemljišta opredeljena je za rad u režimu Slobodne zone.

Potencijalnim investitorima, atraktivnosti parcela doprineće i izgradnja auto- puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica čija je realizacija u toku.

Informer

 

Najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom i Beogradom, na ovaj način biće osigurana.

- Vreme je novac. Ovo će omogućiti da se skrati vreme plasmana proizvoda kompanija koje posluju u zoni. Siguran sam da će Šabac postati najatraktivnija destinacija za investiture – ističe dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

U dodatno infrastrukturno opremanje severozapadne radne zone u Šapcu, budžetom grada opredeljeno je 80, 5 miliona dinara.

Informer

 

- Sredstvima će pomoći i država. Planiramo ulaganja u gasovodnu mrežu, elektrifikaciju, putnu infrastrukturu – navodi Živan Bajić, član Gradskog veća za privredu.

Sve je izvesniji i datum dolaska kineske kompanije Mint automotiv koji je posle Loznice, najavio da će otvoriti još jedan pogon, odnosno izgraditi fabriku u Šapcu.

- Pozivam i druge investitore da dođu i uvere se u sve prednosti ulaganja u ovom delu Srbije, i pogodnostima koje su im na raspolaganju u industrijskoj zoni u Šapcu. Mogu da biraju lokaciju i veličinu parcele gde će graditi svoj proizvodni pogon – kaže gradonačelnik Pajić.

Informer

 

Novi most na Savi koji će spojiti sremski i mačvanski okrug u deonici puta novog koridora, poprima svoj konačni oblik. Svojom lokacijom, tik uz severozapadnu radnu zonu, uz pristupne puteve doprineće infrastrukturnom opremanju ali i povećanju konkurentnosti ovog prostora opredeljenog za privredna ulaganja.