24.03.2021.

17:40

Foto:

Srbija

POSLE INCIDENTA SA SOCIJALNIM RADNICAMA MALI DAČEVIĆI DOČEKALI DOBRE VESTI! Uz Markove drugarice iz razreda stigla je i DARODAVKA IZ NOVOG SADA

Pored mnogo ljudi koji su se javili i pomažu im, pored advokatskih kancelarija iz Novog Sada i
Beograda koje ih besPlatno zastupaju, danas je javni beležnik Mirjana Simović Aleksić iz Novog Sada potpisala ugovor sa bakom kojim se obavezuje da će im finansijski pomagati svakog meseca. Danas su ih posetile i Markove drugarice iz razreda i prijatno iznenadile svog druga i njegovu sestru.

Informer

 

- Kada sam ušla u ovu kuću, osetila sam ljubav i to je ono što je najvažnije. Mene, kao majku je potresla njihova sudbina i onaj snimak koji sam samo delimično pogledala i odlučila sam da uradim ono što mogu. Oni će dobijati mesečnu da kažemo stipendiju sve dok žive sa bakom, a taj novac će im pomoći da budu sigurni i da pristojno žive- kazala je Mirjana Simović Aleksić nakon što je sa bakom potpisala ugovor.

Informer

 

Ova humana žena provela je više od sat vremena u razgovoru sa mališanima i bakom i konačno ih malo umirila, jer su dobili finansijsku sigurnost.

- Lakše mi je zaista. Gospođa Aleksić je danas uradila velikustvar za decu i mene. Potpuno sam ostala bez reči. Hvala svim ljudima koji su ovih dana uz nas. Bez svih njih možda bi nas i odvojili, a to mi ne bismo podneli. Znate,dve godine se borimo sami i moji unučići su jedino što imam- kaže baka Ljiljana.

Informer

 

Ona dodaje da za decu i sebe samo želi mir i da svi ostanu gde jesu, ovde u kući u kojoj su rođeni. To žele i Marko i Marijana i već danima se vodi borba da ne dođe do njihovog izmeštanja. Cela Srbija prati Suvi Dol i Blace, a podrška i pomoć stižu s asvih strana.

- Ovaj gest gospođe Aleksić će im mnogo pomoći. Deca sada mogu da budu sgurna, na neki način. Ostalo je na njima, da uče, budu dobri, a mi komšije smo i dalje tu da pomognemo šta treba-kaže komšinica LJiljana Zdravković koja je u petak dbranila desetogodišnju Marijanu koja se grčevito držala za nju, kada je radnica Centra za socijalni rad iz Blaca, pokušala na silu da je odvuče. A onda su se otvorila vrata i ušlo je nekoliko devojčica. Marko je odmah skočio i oduševio se, jer su to
bile njegove drugarice iz odeljenja. Došle su da ih posete.

- Ovo su moje drugarice- kazao je Marko ponosno.

Deca su se izgrlila, posebno sa malom Marijanom i donele pomoć koje su prikupile.

- Došle smo da vidimo kako ste i da vam kažemo da smo tu za sve što treba. Budi hrabar Marko- čule su se devojčice.