25.03.2021.

21:38

Foto:

Srbija

ODBILA DA POŠALJE VOZILO PO ŽENU KOJA NIJE MOGLA DA HODA! Skandal u Domu zdravlja u Žitorađi! /FOTO/

Kako kaže Dejan Dinić koji je zatekao ženu Marinu Radinović (42) sa suprugom Batom, on je pozvao Dom zdravlja,a doktorka koja se javila mu je rekla da nema vozilo i da ima ne bi ga poslala!

- Ispred kapije, kada sam slučajno izašao video sam ženu kako sedi na putu i čoveka pored nje. Prišao sam i čovek mi je rekao da već pet sati idu peške, prešli su desetak kilometara, jer njegova supruga ima bolove. Dalje odavde više nije mogla- kaže Dejan Dinić iz Badnjevca koji je zatekao bračni par na putu.

Reč je o siromašnim ljudima koji nemaju telefone, ali su usput od komšija zvali Dom zdravlja, pa kako nisu hteli da dođu, krenuli su peške iz svog sela Donji Držanovac. I stigli do Badnjevca.

Dinić koji ih je pronašao dodaje da je pozvao i policiju, pa ih je on prevezao do Doma zdravlja, gde je žena primila terapiju.

Informer

- Razumem ja gužvu, haos sa Kovidom-19 ali pomoć moraju da joj pruže. Ona stvarno nije mogla dalje. Šta da ja nemam kola, kako bi došli do lekara- pita se Dinić.

U toku je policijska istraga povodom celog slučaja, a kako smo saznali najverovatnije će se poodneti i prijava.

Direktor Doma zdravlja Žitorađa Aleksandar Stanković kaže da žena o kojoj je reč nije životno ugrožena i da je poznaju, pošto ima hronični reumatizam.

-Ona je dva puta odbila bolničko lečenje, a do sada smo je vozili desetak puta. Ne pravdam ponašanje doktorke, ona je i sama priznala da je preterala, ali radi u kovid sistemu i velika je gužva, pa smo svi po malo izgubili živce- kaže direktor Stanković.

On dodaje da uvek stoji iza svih zapooslenih i da će i u ovom slučaju da podrži doktorku, a vozilo koje služi za prevoz pacijenata, pošto Dom zdravlja Žitorađa nema hitnu službu nije bilo u ustanovi, već je na terenu.