29.03.2021.

17:31

Foto:

Srbija

ŠABAC U BORBI ZA ČISTIJI VAZDUH! Pošumljavanjem industrijske zone dobiće nova "pluća grada"

„Biće ovo doprinos smanjenju aerozagađenja i očuvanju prirode“, ističu u upravi grada i dodaju da je sadnja novih stabala jedan u nizu projekata koji su planirani u okviru borbe za čistiji
vazduh u Šapcu.

Informer

 

Ne slučajno, sadnja novih stabala planirana je u industrijskoj zoni u kojoj posluje više od 30 kompanija i gde se uskoro očekuje dolazak novih investitora. Drvored će biti zasađen duž deonice koja spaja prometni magistralni put Šabac-Loznica i radnu zonu u dužini od jednog i po kilometra.

- Grad Šabac je obezbedio 800 hiljada dinara za ovaj projekat. Dobićemo nova „pluća grada“ u delu industrijske zone od Kapitol parka. Realizovaćemo i druge projekte kojima će se uticati na smanjenje aerozagađenja u gradu i poboljšanje kvaliteta vazduha koji udišu naši sugrađani - navodi dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Informer

 

Zelene površine u gradu prostiru se na prostoru od 105 hektara a o njima se stara sektor zelenila JKP Stari grad. Proizvodnja, sadnja, orezivanje, košenje..neke su od aktivnosti koje se sprovode tokom čitave godine.

Informer

 

- U Sektoru zelenila imamo sopstvenu proizvodnju sadnica kojima dopunjujemo cvetne leje, ukrašavamo zelene površine i trgove. Prolećno uređenje ovih dana počinje u punom zamahu – kaže Nikola Begović, v.d. direktora JKP „Stari grad“ Ukupna vrednost šabačkog projekta pošumljavanja iznosi 2.646.000 dinara od čega resorno ministarstvo obezbeđuje 1.850.000 dinara.