31.03.2021.

17:09

Foto:

Srbija

IRANCI BACILI OKO NA BANJU RUSANDU! Ambasador Rašid Hasan se uverio da čuveno lečenje blatom NIJE SAMO PRAZNA PRIČA

U čast uvaženog gosta, organizovana je prezentacija ove ustanove koja ima višedecenijaku tradiciju, uz obilazak paviljona i specijalnog slanog jezera Rusanda, odakle se crpi blato za lečenje pacijenata.

- Za nas je ovo novo otkriće i otvaranje novih vrata, a eto lično sam se uverio da lečenje blatom nije samo sujeverje i da se upravo ta mogućnost može iskoristiti za razvoj naših odnosa - rekao je ambasador Irana, napominjući da  zbir ovakvih potencijala čini celokupan potencijal saradnje dve zemlje. 

Informer

 

Dr Zorica Ćulibrk podsetila je na posetu prethodnog ambasadora Irana, pre tri godine, organizovanu pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, kada je potpisan memorandum o saradnji sa bolnicom za rehabilitaciju u cilju daljeg razvoja i promovisanja zdravstvenog turizma.

- Tada smo ostavili sjajan utisak budući da “Rusanda” poseduje prirodni faktor koji je gotovo jedinstven u svetu, a sadašnji ambasador izrazio je želju da nas poseti i lično se uveri u kvalitet samog blata i ustanove, ali i razvoja saradnje - rekla je ona i izrazila očekivanje da se saradnja ubuduće ogleda i u dolasku iranskih turista u “Rusandu”.

Informer

 
Uz turizam zainteresovani i za poljoprivredu

- Drago mi je i što se nismo ograničili samo na zdravstveni turizam, upoznali smo se potencijalima regiona, a prisustvo gradonačelnika ovom sastanku,  omogućuje da se što bolje upoznamo sa potencijalima Zrenjanina, a jedna od prednosti ovog regiona jeste poljoprivreda što može biti od velike koristi za razvoj naše saradnje - dodao je ambasador Rašid Hasan.