01.04.2021.

16:07

Foto:

Srbija

OTAC NESTALE DEVOJČICE U OČAJU: Branili smo joj vezu sa tim dečkom, sumnjam da je s njim pobegla

Najpre je iz roditeljskog doma privremeno odvedena u prihvatilište za decu. Potom je otišla odatle, a sada niko ne zna gde je tinejdžerka.

- Ona je po nalogu Centra za socijalni rad upućena u naše prihvatilište. Mi organizujemo usluge socijalne zaštite, ali nismo ustanova zatvorenog tipa. Deca se privikavaju na uslove ovde i mi pratimo njihovo ponašanje.

Informer

 

Uključujemo dodatne stručne radnike ukoliko postoje neki rizici, kaže Snežana Stevanović, direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica".

Kada je devojčica otišla, Centar je odmah obavestio policiju, ali nje od tada nema. Njen otac sumnja da je to povezano sa devetnaestogodišnjim mladićem sa kojim je Ana bila u vezi.

- Nisam hteo da bude sa njim. Branio sam joj i zato sam i tražio pomoć Centra za socijalni rad.

- Rekao sam da joj treba stručna pomoć i da se vodi i kod lekara ako treba da je pregledaju, a oni su rekli da ona nije luda, kaže za Informer Miloš Mirković, otac nestale Ane.

Informer

 

Roditelji kažu da su očajni i da danima ne znaju da li im je dete živo ili mrtvo. Kako saznajemo, policija nije pronašla ni Aninog dečka, a kako naš izvor iz istrage kaže, sumnja se da su pobegli zajedno.

- Policija traga za Anom, ali se sumnja da je kriju rođaci njenog dečka. Intenzivno se proveravaju svi kontakti, tvrdi naš izvor.

Bez obzira na te sumnje, ne zna se da li je Ana dobro i da li je živa. Porodica apeluje da se svaka informacija javi policiji na 192.