08.04.2021.

16:11

Foto:

Srbija

OBEĆANJE PREDSEDNIKA NISU PRAZNE REČI! Na ovom mestu će u Rudnoj Glavi biti otvorena fabrika, USKORO I KONKURS ZA RADNA MESTA/FOTO/

Tom prilikom je rekao da će nastojati da se u što skorije vreme omogući dolazak investitora i otvaranje nekog manjeg industrijskog pogona.

Budući da je u razgovoru sa meštanima saznao da je u ovom delu Srbije najviše nezaposlenih žena, obećao je da bi u Rudnoj Glavi svoj mini pogon, slično Drvaru, da otvori kompanija ,,Yumko,, iz Vranja.

Informer

 

- Sve ću da učinim da u narednih 4 do 5 meseci ovde otvorimo jedan tekstilni pogon i omogućiti  zapošlajvanje za  80 do 100 žena. Gledaćemo da već za Vidovdan imte malu fabriku ovde u Rudnoj Glavi , koji ću doći da otvorim. Doći će  direktor ,,Yumka,,  da vidimo oko otvaranja pogona- rekao je predsednik Vučić u Rudnoj Glavi i tako je i bilo. Još jednom je potvrdio da sve ono što kaže to i uradi.

Kako bi se pronašao adekvatan prostor i sagledale mogućnosti oko realizacije otvaranja pogona kompanije ,,Yumko,, koje će žiteljima ove Opštine biti od velikog značaja, direktor "Yumka" Branislav Trajković posetio je ovo malo mesto i sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave Majdnapek i Mesne zajednice Rudna Glava.

Pogodan objekat za halu već postoji na ulazu u Rudnu Glavu

Moguća lokalcija za novu mini fabriku u Rudnoj Glavi bila bi hala, odnosno objekat jednog meštanina, koji se nalazi na samom ulasku u selo.       

Informer

 

- U načelu smo se dogovorili o svim detaljima. Direktor iz Vranja je odmah došao kod nas, saslušao naš predlog i obišli smo potencijalnu lokalciju za mini fabrički pogon ,,Yumka,,. Naš meštanin je sa zadovoljstvom želeo da izađe u susret i ustupi svoj objekat koji je započeo ali  čija  gradnja nije završena. Pod više nego pristupačnim uslovima ponudio je da se objekat  osposobi za potrebe mini pogona Kompanije ,,Yumko,, koja bi uposlila stotinak radnika pretežno žena.  

Informer

 

Već u narednom periodu učiniće se i prvi koraci na konkretnoj realizaciji ovog projekta, kaže Stanimir Balanović, predsednik Saveta mesne zajednice Rudna Glava i za Informer otkriva da je već stigao imejl iz Vranja o mogućnosti da se otvori konkurs i krene sa prijava budućih radnika. Ostaje da se potpiše ugovor o korišćenju poslovnog prostora i da se završi gradnja pogona , ističe sa zadovoljstvom Balanović.

Inače, predsednik Aleksandar Vučić takođe je  najavio i pomoć države u izgradnji loklanih i regionalnih puteva u ovom delu Srbije.