15.04.2021.

12:15

Foto:

Srbija

STIGLA ČISTA VODA ZA PIČE! Ćićevac ukinuo vanrednu situaciju zbog havarije vodovoda

Zdrava pijaća voda sa vodosistema jezera Ćelije potekla je u sve domove ćićevačke opštine, pa je Štab za vanredne situacije ukinuo vanrednu situaciju, koje je pre dve nedelje uvedeno zbog nestašicve vode.

U vanrednmom stanju bila su naseljena mesta Mrezenica , Grad Stalać, Stalać, Lučina, Ćićevac i Pojate.

,, Vanredna situacija se ukida zbog izvršene sanacije na cevovodu za vodosnabdevanje i nalaza Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca o higijenskoj ispravnosti vode za piće,, navodi se u Odluci Štaba za vanredne situacije Ćićevca.

Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac, voda za piće na teritoriji opštine Ćićevac je hemijski i biološki ispravna i može se koristi za piće i pripremanje hrane.

Potvrdjen o je da je do havarije na magistralnom cevovodu došlo 31.marta kod sela Bošnjane, prilikom radova na izgradnji auto-puta Moravski koridor.

Radovi na sanaciji havarije po planiranoj dinamici uspešno su završeni dva dana pre predvidjenog roka, pa je tehnička voda kroz system vodovoda puštena već u subotu veče. Izvođač radova kompanija „Behte,,iz Turske je pokrio sve troškove i izvršio sanaciju kvara uz angažovanje „Telekomunikacije Blace,, i nadzor JKP „Vodovod-Kruševac,,.Sve vreme prekida vodosnabdevanja, JKP „Vodovod- Kruševac,, je korisnike snabdevao vodom za piće, u dogovoru sa komunalnim preduzećem „Razvitak,, Ćićevac.

Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac o hemijskoj i biološkoj ispravnosti vode za piće i premanje hrane, autocisterne i statični rezervoari povučeni su sa teritorije opštine.