16.04.2021.

15:50

Foto:

Srbija

POLICIJA U REKORDNOM ROKU rasvetlila napad na novinara Milinovića! Vulin: Nasilje u Srbiji neće proći!

- Napad se desio u 6.45 ujutru, a već oko 13.09 uhapšen je prvi napadač. Za drugim napadačem, čiji je identitet takođe poznat, se intenzivno traga, kao i za organizatorima i naručiocima, o kojima takođe imamo saznanja - rekao je ministar Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

Prema njegovim rečima, pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu pokazali su efikasnost, a Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećenost bezbednosti svakog građanina u našoj zemlji.

- Nasilje u Srbiji neće proći. Svako ko se služi nasiljem mora da zna da za njega postoji zakon i da postoji organizovani odgovor države. Novinari zaslužuju posebnu pažnju naše zemlje i mi i na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno da svako u našoj zemlji bude siguran i bezbedan, a da novinari mogu nesmetano da rade svoj posao. Nikakve siledžije u tome ih neće sprečiti - poručio je Vulin.

Brnabić: Napad na novinare nedopustiv u civilizovanom društvu

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da su napadi na predstavnike medija crvena linija koja ne sme da se prelazi u civilizovanim društvima, a povodom napada na radijskog voditelja Daška Milinovića u Novom Sadu.

- Malo je da kažem da osuđujem napad - rekla je Brnabić novinarima u parlamentu komentarišući taj slučaj.

Premijerka je rekla da su napadi na novinare strašni, nedopustivi i u neskladu sa civilizovanim društvima.

- Volela bih da vidim najteže moguće kazne, ali to je do sudstva - dodala je Brnabić.

Radio voditelj Daško Milinović napadnut je jutros u Novom Sadu, oko 6.45 u Ulici vojvode Knićanina, prilikom odlaska na posao, uz upotrebu suzavca, a potom i udarcima metalnom šipkom.