26.04.2021.

15:04

Foto:

Srbija

TRI DECENIJE ČEKALI, SADA DOČEKALI! Konačno se rešava pitanje obilaznice oko Užica

Prema rečima gradonačelnice Užice dr Jelene Raković Radivojević nadležnom ministarstvu je dostavljena sva planska dokumentacija i stari projekti koje treba dopuniti, delimično izmeniti i prilagoditi važećem zakonu radi dobijanja građevinske dozvole za početak radova.

- Predstavnici Grada Užica, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP Putevi Srbije su na prvom radnom sastanku  napravili dinamički plan sprovođenja projekta i dogovorili sastanak operativnog radnog tima svake nedelje.

Informer

 

Na prvom sastanku radne grupe u Beogradu je rečeno da projekat obilaznice oko Užica ima nacionalni značaj i da je u vrhu prioriteta resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije – rekla je gradonačelnica Užica.

Na ovaj način će se izmestiti sav teretni i putnički saobraćaj koji prolazi kroz uže gradsko jezgro, što će dovesti do smanjenja aerozagađenja, ubrzaće se tok saobraćaja i povećati bezbednost u saobraćaju, naročito dece, s obzirom da sada veliki šleperi prolaze pored osnovne škole. .

Informer

 

- Očekujem da će projektno-tehnička dokumentacija biti završena do jeseni, a radovi na izgradnji obilaznice mogli da počnu sledeće godine – dodala je gradonačelnica.

Prema ranijim najavama zvaničnika , radovi na gradnji obilaznice oko Užica biće finansirani novcem iz republičkog budžeta. Ova obilaznica će predstavljati put koji polazi od naselja Bele vode (na putu od Užica do do Kadinjače) do Surduka (na magistralnom putu od Užica do Zlatibora).

Informer