11.05.2021.

17:24

Foto:

Srbija

ONI SU TIHI HEROJI! Centar za Socijalni rad u Kikindi dobio priznanje za požrtvovanost tokom pandemije korona virusa/FOTO/

Zaštita života i zdravlja korisnika u sistemu socijalne zaštite bili su pred velikim izazovom prethodnih godinu dana, a nepovoljna epidemijska situacija zahtevala je od zaposlenih prilagođavanje na nov način rada i promenu organizacije svih ustanova socijalne zaštite, pružalaca usluga i centara za socijalni rad.

Informer

 

Kikindski Centar za socijalni rad istakao se kao jedan je od dva u Srbiji koji su dobili zahvalnicu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komore socijalne zaštite za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa.

Informer

 

- Moram da kažem da je Centar za socijalni rad u Kikindi pravi primer dobre prakse kako se radi u sistemu socijalne zaštite, ne samo u prethodnoj, nego i raniji godina. Upravo je to i prepoznato u akciji „Tihi heroji“ Komore socijalne zaštite i resornog ministarstva.

Odlučili smo da treba nagraditi i zahvaliti na neki način naše kolege koji su dali svoj maksimum i još uvek ga daju u cilju zaštite
korisnika-istakla je Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite koja je pored zahvalnice uručila licence za rad stručnim radnicima, što je jedan od mehanizama sistema kontrole koji govori o kvalitetu stručnog rada zaposlenih u ovoj ustanovi-naglasila je ona.

Informer

 

Direktor Centra za socijlni rad Kikinda, Radislav Ivetić, posebno je istakao da je rad u izmenjenim okolnostima zbog epidemije zaposlenima bio izazov koji su uspešno savladali, a što je prepoznato kao rezultat dobrog rada.

- Dobar je osećaj kad se dobije ovakvo jedno priznanje i zahvaljujem se na podršci koja nam je
ukazana, jer će biti još veći podstrek za dalji rad. Nije bilo lako raditi u novim uslovima, a zasluga za uspešnost pripada svima u našem timu koji je sve vreme bio angažovan predano i sa mnogo emocija.

Informer

 

Još uvek smo u posebnom režimu rada zahvaljujući kojem smo uspeli da sačuvamo sve zaposlene koji nisu oboleli od koronavirusa i na taj način su potpuno odgovorili na sve potrebe korisnika naših usluga-izjavio je Ivetić.

Za ukupno 37 ustanova i pružalaca usluga socijalne zaštite i za 27 pojedinaca u Srbiji planirana je dodela zahvalnica, kako bi se istakao njihov trud i požrtvovanost u najtežim okolnostima.