12.05.2021.

15:24

Foto:

Srbija

POČELI RADOVI! Kancelarija za KIM ispunila obećanje, Vasilija i njena deca iz Klokota dobijaju novu kuću/FOTO/

O samohranoj majci Vasiliji i njenoj deci Informer je pisao početkom novembra prošle godine, kada smo i posetili ovu porodicu. Žive u teškim uslovima, bez kupatila i vode. Glava porodice, Jadranko, preminuo je u maju prošle godina. Vasilija se, uz pomoć Kancelarije za KIM, opštine Klokot, Privremenog organa u Vitini prijatelja iz Gračanice, brine o svojoj deci.

Ubrzo nakon što smo objavili priču o tužnoj sudbini Vasilije i njene dece, stiglo je obećanje od Petra Petkovića da će Kancelarija za KIM ovoj porodici izgraditi novu kuću. Radovi su počeli pre nekoliko dana.

Informer

 

- Kao što sam i obećao krajem prošle godine, čestita porodica Đošić dobija novi dom. Radovi su počeli, uzeli smo zamajac sa počektom građevinske sezone i nećemo stati dok Vasilija i mali Anastasija i Sergej ne budu imali novi dom i uslove za bezbrižnije i sigurnije odrastanje i život, kazao je za Informer direktor Kancelarije za KIM Petar Petković.

Kancelarija za KIM u južnoj srpskoj pokrajni trenutno realizuje više stotina značajnih projekata koji doprinose boljem životu građana. 

- Sve što radimo i gradimo na Kosovu i Metohiji, radimo za budućnost naše dece. Zbog toga ćemo samo u ovoj godini izgraditi i 17 novih zgrada sa više od 200 stanova za mlade bračne parove, socijalno ugrožene porodice. Tako stvaramo uslove za ostanak i opstanak našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije, kazao je Petković.

Informer

USKORO U NOVOJ KUĆI: Vasilija sa decom


Vasilija Đošić rođena je u Đakovici ali je morala da napusti svoje ognjište. Na KIM se vratila pre deset godina kada se udala za Jadrana. Kada je videla da su građevinske mašine stigle, kaže da je bila u šoku.


- Nisam se nadala da će radovi početi tako brzo. Ne mogu da verujem da će moja deca uskoro dobiti svoju kuću... Država Srbija je na mom primeru pokazala brigu o svojim građanima. Direktor Petković je ispunio obećanje, pozivam ga da nas poseti kada se uselimo, kazala je Vasilija za Informer.