12.05.2021.

16:25

Foto:

Srbija

KIKINDA U NOĆI MUZEJA! Za razliku od prošle godine kulturna manifestacija biće održana, ALI POD POSEBNIM OKOLNOSTIMA

Za razliku od prošle godine, „Noć muzeja 2021“ ipak će biti održana, ali pod posebnim okolnostima. Svi pripremljeni sadržaji biće prezentovani i raspoređeni tokom nedelju dana, zbog epidemijskih mera, ograničenog broja posetilaca i radnog vremena, kaže direktorka Narodnog muzeja, Lidija Milašinović.

- Na taj način publika će za sedam dana moću da dođe i vidi bogat sadržaj koji smo pripremili. Od 12. do 18. maja, muzej će raditi uobičajeno, a svakog dana sa početkom u 17 časova za decu će biti organizovane likovne i radionice „Kikinda od A do Š“. Od 19 časova posetioci će moći da učestvuju u organizovanom vođenju kroz izložbu „Sugrađani“, u pitanju je muzejska umetnička zbirka portreta ili kroz gradski trg.

Informer

 

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji radiće od 10 do 16 časova, sa upotpunjenim programom i radionicama, osim za „Noć muzeja“ kada će radno vreme uskladiti sa muzejom, od 17 do 22 časa.

- U zavisnosti od broja ljudi i epidemisjkih mera, biće organizovane različite radionice, animacioni programi, interaktivni sadržaji. U Svečanoj Sali muzeja, od 18 do 20 sati bćei održan koncert klasične muzike koji će se nakon toga preseliti u dvorište i trajati do 22 časa.

Informer

 

Koncert gradu poklanjaju umetnicii Ljiljana Sivčev, Srđan Stojanović i Vladimir Kovačević na sopstvenu inicijativu. Uporedo sa tim, u dvorištu će svi Kikinđani moći da probaju crtanje portreta, uz ograničen broj posetilaca-najavila je Milašinović.

Ulaz u muzej biće besplatan tokom svih dana manifestacije, kao i na sam dan „Noći muzeja“.