13.05.2021.

16:39

Foto:

Srbija

POHABANE BELE MANTILE ZAMENILI NOVIM! Nove uniforme dobilo 230 medicinara kikindskog Doma zdravlja/FOTO/

Nove bele mantile dobilo je medicinsko i nemedicinsko osoblje kikindskog Doma zdravlja, kojima je zamenilo staru i od rada pohabanu uniformu.

Informer

 

- U situaciji kada mnogo više radimo, zbog pandemijekoronavirusa, donacija nam mnogo znači. Zahvaljujem se Gradskoj upravi, a naočito gradonačelniku Nikoli Lukaču, koji nas je sve vreme obilazio tokom krize, posmatao je naš rad i prepoznao s kojim problemima sesusrećemo. Svaki put kada smo mu se obratili za pomoć, on nam je pomogao, kako finansijski, tako i doniranjem opreme.

Informer

 

Primetio je da zaposleni imaju pohabane i pocepane uniforme, a sada su sve službe Doma zdravlja dobile potpuno nove-kaže direktoka Doma zdravlja, Biljana Marković.

Etičnost, stručnost i poverenje, asocijacije su na beli mantil koji je tokom epidemije virusa korona dobio veći značaj, nego do tada. Zbog toga je za kikindsku lokalnu upravu bilo neprihvatljivo da medicinari rade u pocepanim uniformama i to danonoćno za sve građane.

Informer

 

- U znak zahvalnosti svom medicinskom osoblju Doma zdravlja    i što predstavljaju u društvu, čine za očuvanje našeg zdravlja protiv kovida 19, Grad je odlučio da im obezbedi nove uniforme. Prethodno je uniforme dobila Služba kućne nege, danas smo uručili 40 mantila za Stomatološku službu, a do kraja meseca dobiće ih svi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Informer

Pozivam građane da se pridžavaju i dalje svih protvepidemijskih mera, ali i da se vakcinišu i na taj način pokazu visok nivo svesti, lične, ali i duštvene odgovornosti-rekla je zamenica gradonačelnika, Dijana Jakšić Kiurski.

Gradska uprava je početkom vakcinacije opremila vakcinalni punkt laptopovima i štampačima, špricevima, iglama i celokupnom dodatnom opremom.