19.05.2021.

14:25

Foto:

Srbija

LAĐA STIGLA U TARAŠ, MEŠTANI ODAHNULI! Na drugu stranu Tise gde obrađuju zemlju SKELU ĆE IM VUĆI TEGLJAČ ŠTRBAC/FOTO/

Tako je konačno rešen veliki problem ovdašnjih poljoprivrednika, koji je nastao usled početka primene zakonske uredbe, kojom se na međudržavnim rečnim tokovima, zabranjuje upotreba skela vučenih sajlom. 

Informer

 

Grad Zrenjanin, na zahtev meštana Taraša, u najkraćem roku došao do najboljeg rešenja za funkcionisanje skele, koja će nastaviti da bude u funkciji brojnih korisnika, kojima,kako sami kažu, život znači.

- Kako smo i obećali, pre dva meseca, pronašli smo rešenje i omogućili meštanima sela Taraš prelazak sa jedne strane obale na drugu, kao bi mogli nesmetano da se bave ratarstvom - kaže zamenik gradonačelnika Zrenjanina,  Saša Santovac koji je zajedno sa meštanima sela dočekao dolazak motornog tegljača, uz napomenu da je postignut  dogovor sa brodogradilištem “Begej” oko  iznajmljivanja tegljača, koji će vući skelu dok se ne nađe savremenije rešenje.

Informer

 

Za funkcionisanje skele, na godišnjem nivou, iz budžeta grada izdvajaće se oko 2,5 miliona dinara, sa ciljem da se  meštanima Taraša, omogući odgovarajuće rešenje primereno vremenu i potrebama, uz poštovanje svih zakonskih propisa o plovidbi i upravljanju plovilima.
 

SMANJENI TROŠKOVI ZA NAFTU

-  Do sada smo morali okolo, preko Žabaljskog mosta, pravile su se velike gužve u saobraćaju i ogromni troškovi za naftu, a nije bilo ni bezbedno - kaže Dragana Žebarac, iz Taraša, koja obrađuje 200 hektara zemlje sa druge strane Tise.

Informer

 




"ŠTRBAC" PLOVIO VIŠE OD DVE NEDELJE

Nakon što je porinut u Begej, na brodogradilištu kod sela Perlez, tegljač je dvadesetak dana plovio i konačno stigao do skele u Tarašu.